maanantai 7. heinäkuuta 2014

Ukkikin valssaa


Ukkikin innostui elvyttelemään tanssitaitojaan. Löydettiin Turun seudun Sekahaku - tanssikerho, joka järjestää tanssikursseja Turussa ja lähikunnissa ja kesällä ympäristön tanssilavoilla eli lähellä (?) mökkikuntaamme. Iloksemme huomasimme, että kesämaanantaisin seura järjestää 60+ tanssitreenit Littoisten lavalla Kaarinassa. Eikun sinne!

"Liian kuuma - helleraja ylittyy." "Liian pitkä matka - Suomusjärveltä Littoisiin." Mutta mikään ei mene läpi. Mummi muistuttaa, että vielä eilen Ukki oli tosi innostunut tansseihin lähdöstä. Lämpö tosin hirvittää Mummiakin. Onneksi Mummi ei anna periksi, sillä kun saamme lähdettyä, nautimme molemmat tanssista. Mummi jopa yllättyy, miten hyvin Ukki vielä muistaa hitaan valssin askeleet.

Hiki virtasi, kun kolmisenkymmentä 60-70 -vuotiasta opetteli innoissaan valssiaskeleita liitäen ympäri Littoisten pyöreää kesälavaa. Onneksi nuori miesvetäjä ymmärsi pitää riittävän tiheästi juomataukoja eikä kukaan kupsahtanut kesken pyörityksen. Huomenna jatketaan foksilla.

Huomasin, että kirjoitin lähes identtisen jutun vuosi sitten heinäkuussa (täällä). Sen jälkeen Ukin tanssi-into kuitenkin sammui ja/tai hukkui muihin elämän kiireisiin. Katsotaan, mites ukon nyt käy.

2 kommenttia:

 1. Ihanaa kuultavaa ja luettavaa. Tsemppiä iloitteluunne. Sinä kirjoitat kivasti. Huomaa että olette tosi innostuneita (ainakin sinä). Mutta helteellä tanssi on aika tuskastuttavan hikistä, eikö.
  Mutta yks neuvo, jollet pahastu: älä ikinä, ikinä ala huomauttelemaan "vaariasi" viennistä tai askeleista. Miehillä (useimmilla) kun on loppujen lopuksi aika lyhyt pinna, silloin kun treenaa... :) Parasta kysyä opelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti Orvokki kommentistasi. Ja tuo huomautuksesi miesten tanssin kommentoinnista osuu naulan kantaan. Joskus kun vuosia sitten olimme yhdessä ensimmäisiä kertoja kursseilla (minkä jälkeen on ollut vuosien tauko), olin tapani mukaan kärkäs kommentoija. Kerran Ukki jopa marssi ulos koko salista.
   Nykyään onneksi on elämänkokemusta ja ymmärtää vaieta ja innostaa toista yrittämään. Ja tiedän itsekin miten herkkä onvirheiden arvioinnille. Ja kun itse osaa nyt paremmin tanssia, ei tartte enää kisailla tyyliin kumpi on parempi. Kumpikin opetellaan tavallamme - yhdessä ja erikseen.

   Poista