keskiviikko 23. heinäkuuta 2014

Juhlittiin Junioria


Mummin ja Ukin kuopus täyttää tänään 22 vuotta. Voi kun siitä kesäisestä päivästä on vähän aikaa! Vuonna 1992 heinäkuu oli myös tosi helteinen. Nyytti syntyi iltapäivällä ja seuraavana päivänä Ukki lähti neljän vanhemman lapsemme kanssa kuumasta kaupunkiasunnosta mökille järven rannalle. Mummi jäi Kätilöopistolle tutustumaan uuteen perheenjäseneen.

Tänään syntymäpäivää juhlistettiin yhteisellä päivällisellä. Kaikki viisi lastamme, vävypoika ja kaksi tyttärenpoikaa sekä Äitimuori poikakavereineen. Lontoon tyttökin tuli sopivasti eilen illalla Suomeen serkkutytön häitä varten. 

Pihalle - varjoon - katettiin 12 hengen pitkä pöytä ja tarjoilut valmistettiin yhdessä. Mummi esivalmisti ja keitti perunat, kukkakaalit ja pavut sekä pilkkoi ja maustoi salaatin. Ukki valmisti kanttarellikastikkeen ja Vävy grillasi lihoja, makkaroita, pienen siian ja jättikatkarapuja. Esikoinen oli leiponut mutakakku-rahkatäytekakun (superia), Äitimuori tuonut tapansa mukaan suklaata ja Ukki ostanut viinit. Pikkupojat keittivät Ukin avustuksella kakun seuraksi erikoiskahvit. Opiskelijatyttö ja Opiskelijapoika hoitivat pöydän kattamisen ja siistimisen. Päivänsankari, Lontoontyttö ja Poikakaveri lepuuttivat jalkojaan.

Ilma helli ja tuntui, että kaikki nauttivat.

4 kommenttia:

 1. Olipa mukavaa, kun kaikki pääsivät saman pöydän ympärille juhlistamaan merkkipäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin eri ihminen ilman lapsiani. Olen onnenMummi, kun minulla on viisi aikuista lasta.

   Poista
 2. Ei uskoisi että olemme yli 60v. Nuorena se tuntui tositosi vanhalta, vaan ei enää.

  VastaaPoista