tiistai 22. heinäkuuta 2014

Himmelin matka


Unelmilla on tapana toteutua. Kirjoitin joitakin kuukausia sitten toiveestani saada joskus oikea himmeli eteisen korkeaan kattoon (täällä). Nyt minulla on itäsuomalaisen vanhan rouvan parikymmentä vuotta sitten tekemä himmeli! Se odotti minua viime viikonloppuna Parasystävän mökillä Mikkelin Anttolassa. Parasystävän sisko lukee blogiani ja oli huomannut himmelitoiveeni. Hänellä on vuosia sitten lahjaksi saatu himmeli, joka ei pienempään asuntoon muuton jälkeen ole enää löytänyt paikkaansa. "Mitä se tekee komerossani, jos Innalla on sille valmis paikka?" Ja niin himmeli matkasi ensin Itä-Suomesta Savoon ja sunnuntaina Savosta Helsinkiin.

Tänään Ukki nosti sisälle korkeat tikapuut, ruuvasi koukun kattoon ja ripusti himmelin koukkuun. Nyt upea, lähes metrin mittainen himmeli kaunistaa itähelsinkiläistä kotia.

Juttuun liittyy vielä kiva etiäinen. Mikkeliin mennessä poikkesimme Ukin kanssa Salmelan taidekeskuksessa Mäntyharjulla. Ilma oli kaunis ja veden äärellä oleva paikka antoi parastaan. Ukki ihastui ympäristöön, vaikka tauluista mikään ei meitä erikoisesti puhutellut. Minut lumosi talon takana olevat kunnostetut, hämärät aittarakennukset. Yhdessä oli esillä moderneja himmeleitä.
Mielessäni käväisi, että koskakohan pystyisin hankkimaan oman himmelin. Silloin en vielä tiennyt, että unelmani toteutuisi seuraavien tuntien kuluessa.

Kiitos Rape!


Taidekeskus Salmela

2 kommenttia: