keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

Äitimuorin sisko 80v


Yksi tyttö se kasvavi Turkuses
ja se kauniisti kukoistaa.
Yksi kulkijapoika se kulkevi
tytön rinnalla aina vaan.

Eilen 15.7 juhlittiin pienellä, mutta kivalla porukalla. Kasikymppisen päivänsankarin lisäksi Kulkijapoika (82v), kaksi isosiskoa (85v ja 84v), toisen isosiskon poikakaveri (84v), päivänsankarin kolme lasta, yksi miniä ja kahdeksasta lapsenlapsesta kuusi (yksi oli töissä ja yksi purjehtimassa). Ja Mummi (siskon tyttö) ja Ukki.

Päivänsankari piti mukavan ja mielenkiintoisen puheen muistellen elämänsä kohokohtia: lapsuuden kesiä Ahviossa ja Lapualla, kihlaantumista Kulkijapojan kanssa kahden viikon tutustumisen jälkeen ja lasten syntymiä 1960-luvulla. Lopuksi Kulkijapoika näytti vanhoja kaitafilmejä päivänsankarin elämästä alkaen hääjuhlasta Helsingin Töölön kirkossa ja häämatkasta joka tehtiin kuplavolkkarilla ja telttamajoituksessa Kööpenhaminasta Italiaan. Kuvissa kuherteli rakastunut nuori pari.

8 kommenttia:

 1. Varmaan ollut ikimuistoiset ja kauniit juhlat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa oli eikä satanut, vaikka tummat pilvet pyöri juhlapaikan ympärillä.

   Poista
 2. Oi, filmeissä oli varmasti tunnelmaa. Niin kuin koko juhlissakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Filmit olivat ihania, ne on niin todellisia verrattuna valokuviin. Yli 50 vuotta vanhoja! Voi sitä rakkauden pilkettä häämatkalla olleen nuorikon silmissä!!

   Poista
 3. Olipa ihana tarina! Salamarakkauskin voi siis kestää, vaikka muut miten kauhistelisivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 54 vuoden jälkeen parilla on yhteinen huumori ja silmäkulmassa pilkettä. Eli voi onnistua!

   Poista
  2. Se onnistuu, kun on oikea hetki ja molemmilla tahto perustaa perhe. Ja tietenkin tarvitaan oikea henkilö! Kunnnioitettavaa!

   Poista
  3. Osa pitkään aviossa olleista ovat ehkä yhdessä vain, kun eivät osaa/saa aikaiseksi erota, osaa sitoo edelleen yhteen rakkaus ja/tai kumppanuus, osaa muut syyt. Jos pitkään yhdessä olleen parin välillä aistii rakkautta, se tuntuu ulkopuolisestakin ihanalta.

   Poista