lauantai 19. heinäkuuta 2014

Mikkelin Anttolassa


Kesäinen viikonloppu Parasystävän ja Miehensä mökillä. Talo täynnä vieraanvaraisuutta ja ihmisiä. Amerikan vieraat nauttivat neljättä viikkoa uusista perunoista, kanttarelleista, saunasta ja Saimaasta - suomalaisesta mökkielämästä järvenrannalla. "In US only Steve Jobs could live like this."

Amerikkalaiset eläkeläiset kehuivat Suomen luontoa, puhtautta ja hiljaisuutta sekä suomalaisten suoruutta ja rehellisyyttä. Ja ilmaista terveydenhuoltoa ja eläkejärjestelmää. Eli perinteiset myytit tuntuivat olevan heille täyttä totta. Moittivat ainoastaan kallista ravintolaruokaa. Onneksi olivat pääasiassa saaneet syödä emännän valmistamaa kotiruokaa.

Tarkastettiin isännän puutarha ja halkopinot, jotka olivat - kuten ennenkin - viimeisen päälle ojennuksessa. Sitä saattaisi olla vaikea uskoa, jos näkisi ainoastaan isännän savustusuuni-viritelmän. Siitä huolimatta tai juuri siksi savustetut taimenet olivat herkullisia. Samoin isännän omasta maasta nostamat ja emännän kanssa järvessä huuhdotut perunat.


2 kommenttia:

 1. Mahtava savustusuuni! Taas tuli todistetuksi, että pieni särö maustaa kivasti täydellisyyttä.

  Vielä yksi asia, mikä Suomessa on maailman parasta:suomalaiset, itsenäiset naiset. Me suomalaiset naiset olemme vahvoja ja toimeen tarttuvia. Meidän itsetuntomme ei ole kiinni miesten hyväksymisestä, koska meillä on omat rahat ja eläkkeet. Kuulin tämän ihmiseltä, joka tapaa työnsä puitteissa erimaalaisia naisia. Hän sanoi, että suomalaiset naiset tekevät päätöksiä eivätkä vetkuile ja tunteile.

  Steve Jobs! ;) Moni ulkomaalainen on kyllä ihmetellyt, että suomalaisilla on varaa kahteen asuntoon. Me käymme ehkä siksi vähemmän ulkona syömässä, kaikkeen ei ole varaa, ja niinpä meidän ravintolamme ovatkin huonoja verrattuna melkein mihin tahansa maahan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suomalaiset naiset, jee!! Vahvoja, aikaansaavia, oma-aloitteisia. Ja onneksi useista säteilee myös lämpöä ja pehmeyttä.

   Poista