torstai 20. maaliskuuta 2014

Sisko Ihanainen


Siskon mies oli eilen matkoilla ja oli juhlistanut siippansa vuosijuhlia jo etukäteen. Varsinaisena juhlapäivänä me muut läheiset päätimme järjestää synttärisankarille yllätyspäivän - ohjelmaa aamupalasta iltamyöhään. 

Päivä onnistui yli odotusten. Kaikilla osallistujilla, joita isosiskon lisäksi olivat Siskon tytär (toinen asuu ulkomailla), Äitimuori ja Siskon kolme läheisintä ystävätärtä, tuntui olevan superhauskaa. Päivä päättyi pitkään iltaan Korkeavuorenkadulla sijaitsevassa ravintola Juuressa. Positiivinen yllätys! Sapakset eli suomalaiset tapakset - joita aiemmin olen vieroksunut - olivat yllättävän maukkaita. Parhaasta päästä olivat taimen punaherukan ja lakritsin kanssa, herneblini ja punajuurimousse. 

Illalla Sisko esitteli monivuotiselta, rakkaalta työtoveriltaan saamaansa onnittelukorttia, johon ystävä oli leikellyt sankaria kuvaavia adjektiivejä. Voimaannuttava kortti, jonka Sisko aikoo kehystää muistoksi. Kortin innoittamina jokainen juhlavieras etsi adjektiivien joukosta kolme, jotka valitsijan mielestä kuvaavat parhaiten päivänsankaria. Eniten kannatusta saivat adjektiivit Rakas, Säkenöivä ja 100% Sinä. Upea Siskoni! Minä isosiskona valitsin hieman proosallisemmin eli Siskoni on Lempeä, Pätevä ja Ainutlaatuinen.

Illan kruunasivat sydämelliset puheet, kupliva naisten nauru ja pari ihanaa laulua (toinen taiturin esittämä herkkä rakkauslaulu, toinen raikuva ja innokas onnittelulaulu). Hellyttävää oli myös nähdä, miten 85-vuotias Äitimuori ja 60-vuotias Sisko pitivät lähes koko illan toisiaan lämpimästi kädestä. Ne muistot, ne muistot!

2 kommenttia:

  1. Oi kuinka hauskalta vaikuttaa juhlanne! Juuri on mukava paikka, olen muutaman kerran käynnyt siellä herkuttelemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Yllätysjuhlat onnistui yli odotusten. Ja sopivan pieni porukka teki juhlista intiimit.

      Poista