maanantai 10. maaliskuuta 2014

Pros&Cons


Istanbulin matkasta jäi hyvä jälkimaku - tahtoisin palata vielä kaupunkiin. Haluaisin nähdä Topkapin palatsin puutarhat kukkaloistossaan, palatsin patioilta aukeavat merinäkymät pilvettömänä päivänä ja upeat mosaiikkiseinät auringonvalossa. Seistä silmät kiinni rukouskutsun aikaan Sinisen moskeijan ja Hagia Sofia -moskeijan välissä olevalla aukiolla.

Haluaisin tehdä pidemmän laivamatkan Bosporinlahdella ja Kultaisessa sarvessa pysähdellen rannikkon asuinkeskuksiin, ja tutustua paremmin Aasian puoleiseen Istanbuliin. Kolmanneksi haluaisin viettää pidempään aikaa turkkilaisessa kylpylässä ja nauttia ehkä hieronnoista. Ensikertalaisella osa kylpynautinnosta katosi jännityksen alle "Mitähän pitää tehdä seuraavaksi? Joko tämä loppui?".

Negatiiviselle puolelle jää maaliskuun alun sää. Kolmen päivän lomasta puolet oli aurinkoa (12-15 astetta) ja puolet jatkuvaa tihkusadetta (5-7 astetta). Onneksi olimme katsoneet sääennusteen, ja suunnittelimme päiväohjelmat sen mukaan. Kiitosta eivät saa ravintoloiden häiritsevän innokkaat sisäänheittäjät. Ja suosittujen nähtävyyksien ympärillä pyöri jo keväällä valtavasti turisteja, eniten ehkä Venäjältä ja USA:sta. Toki ymmärrän, en ole ainut joka haluaa nähdä historialliset rakennukset.

Kymmenet erilaiset baklavat! Aaah!! Herkkusuu Mummi on harvoin syönyt niin lehteviä ja maukkaita - ja sopivan rasvaisia - leivonnaisia.

4 kommenttia:

 1. Olet tainnut myös onnistuneesti saada muillekin tarttumaan Istanbul-kuumeen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees! Sopii keski-ikäisille ja vanhemmille: lyhyt lento, sama aika ja sopivan lievästi itämainen makumaailma. Toki yöelämääkin löytyy halukkaille!

   Poista
 2. Kylpylässä olisikin kiva käydä pitkän kaavan mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Ainut mitä Ukkikin (miesten puolella) kaipasi oli vilvoitustila. Se tuntuu puuttuvan turkkilaisesta kylpylästä. Koko ajan ollaan lämpimässä tai kuumassa tilassa.

   Poista