keskiviikko 24. tammikuuta 2024

Kolkko kahvilaksi


Siskon kanssa tavataan usein Kalevankadulla vuosia olleessa kahvila Briossissa, josta kirjoitin blogiini jo joulukuussa 2014 (täällä). Kaksihuoneinen kuppila on tyhjänä aika kolkko, mutta täyttyessään ihmisistä se muuttuu kutsuvaksi keskustan lounaspaikaksi. Tarjolla hyviä sosekeittoja ja salaatteja, paikalla leivottua leipää - täytteillä ja ilman - ja myös maittavia makeita.

Pari päivää sitten tapasimme Siskon kanssa, ja eikös paikaksi valikoitunut taas Briossi. Se on sopivan kävelymatkan päässä Punavuoren kodistani ja Espoossa asuvalle Siskolle usein ikäänkuin matkan varrella, kun hän asioi Helsingin keskustassa. Tosin samat kriteerit täyttää varmaan kymmenet lähistön muutkin kahvilat. Mutta tuttuus alkaa eläkeiässä viehättää - ehkä liikaakin…

Tutussa Briossissa minä valitsin kahvin kanssa pretzel-sämpylän, joka oli täytetty savustetulla lohella ja kananmunalla - kokonainen kananmuna, joka oli keitetty juuri sopivan  pehmeäksi. Ja sämpylä oli osattu paistaa sisältä pehmeäksi ja päältä rapeaksi, mutta ei liian kovaksi. Eli tämä täytetty erikoissämpylä oli poikkeuksellisen hyvä ja maukas :) 

Olen usein ihmetellyt näitä pretzel-sämpylöitä. Mistä nimi ja millainen taikina? Pretzel on nimittäin saksaa ja tarkoittaa rinkeliä, vaikka muodoltaan ko sämpylä on ennemmin kolmio kuin pyörylä. Taikinan jujua en tiedä, mutta valmis sämpylä maistuu briossin ja perussämpylän sekoitukselle.

Niin tai näin - Briossin bretzel maistui, vaikka yhtä enempää ei kerralla jaksaisi syödä. Ja Siskon seurassa viihdyn aina :) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti