tiistai 16. tammikuuta 2024

Kiitos museokortin


Viime vuosina - osin eläkkeellä olon ja osin museokortin myötä - minusta on kehkeytynyt innokas museoissa ja näyttelyissä kävijä. Aiemmin näin ei ole ollut, vaikka taidemuseoissa on aina tullut silloin tällöin piipahdettua. Aikoinaan myös viiden lapsemme kanssa, ja tätä perinnettä he tuntuvat jatkaneen kukin tahollaan.

Museokortti on ihana keksintö. Se on lisännyt käyntejäni museoissa merkittävästi, ja lisännyt yleensäkin kiinnostusta kuvataiteeseen - ja myös historiaan. Ikä taas on tuonut sen, että pystyn katsomaan näyttelyissä ja museoissa esillä olevaa taidetta rauhassa itsekseni - ajatuksella ja keskittyneesti - ja tykätä mistä tykkään, enkä yrittää ajatella mistä ehkä ”pitäisi” tykätä. Nuorempana saattoi väliin näin käydä, ja yritin muiden makujen mukaan olla muka sivistynyt…

Eläkkeellä olo on antanut myös aikaa, joka taas on mahdollistanut sen, että saatan käydä samassa näyttelyssä useamman kerran tai isossa museossa tutustua vain osaan esillä olevista teoksista ja jatkaa toisella ja ehkä kolmannellakin kerralla. Ja tämä on aivan ihanaa. Rakastan, kun ei tarvitse yrittää kiirehtiä, ja tietää että jos väsyy, voi rauhassa lopettaa ja palata uudelleen. 

Osin tämän takia Ateneumin taidemuseosta on viime aikoina tullut yksi lempimuseoistani Suomessa. Juuri Ateneum on parhaimmillaan pieninä palasina :) 

Ateneumin pääsalia 

4 kommenttia:

  1. Minulla on sama kokemus kuin sinulla museokortista. En käytä sitä niin paljon kuin sinä, mutta se on kyllä kannattavampi minullekin kuin pääsymaksujen maksaminen, ja kuten kirjoitit voi pistäytyä katsomaan jotain mistä pitää useammankin kerran.
    Käyn kaikki näyttelyt kotikaupungissa ja silloin tällöin Helsingissä näyttelyissä. Seuraavaksi on käynti Valokuvataiteen museossa Kaapelitehtaalla, jossa on Poliittisen valokuvan festivaali 31.1. lähtien.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä pääkaupunkiseudulla on valtava valikoima erilaisia museoita ja gallerioita, joten museokortilla on todella käyttöä. Ja tulee käytyä myös museoissa, joihin ei ehkä muuten menisi. Eli edes joskus tulee nähdyksi juttuja myös oman kuplansa ulkopuolelta. Lumisia päiviä sinnekin, Terv InnaVaara

      Poista
  2. Hei taas Museorotta! Atskin jäsenyydestä luovun, pidän jäsenmaksua liian kalliina tarjontaan nähden, näyttelyjen ”avajaiset” jäsenille ovat täpötäynnä, matkat ovat hyvin järjestettyjä, mutta kalliita yksin matkustavalle. Matkoilla on ollut todella hyvä henki, monet ovat tulleet näköjään vuosien mittaan ystäviksi/tutuiksi.

    Kuorolaulukoulu Raakkujat, vastaavaa vetää kuoronjohtajamme Eeva-Liisa Malmgren Espoossa ja ruotsiksi, Espoon kuoro on nimeltään Kråkor.

    Tule kokeilemaan maaliskuussa 5.3. Ei kannata ilmoittautua, meitä on paikalla n. 80, saliin mahtuu n. 100.
    https://m.facebook.com/KuorolaulukouluRaakkujat
    MK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos taas kulttuuri-infostasi, MK :) Toivotaan että saan aikaiseksi ja rohkenen tulla Raakkujien harjoituksiin maaliskuussa, Kevättä odotellessa, InnaAnni

      Poista