sunnuntai 27. marraskuuta 2022

Marjan vieraana


Vietin yhden yön Marjan luona Mikkelissä. Ja viihdyin - siisti, kodias, lämmin ja rauhallinen huone sekä ystävällinen ja avulias vastaanottohenkilö. Dix points :)

Sen jälkeen kun tyttäreni alkoivat toissa kesänä pitää Taattisten majoitustilaa Merimaskussa (täällä), olen matkustaessani alkanut itsekin majoittua pääosin ketjuhotellien ulkopuolella. Ja löytänyt aivan uuden ja hienon majoitusmaailman - ihania pieniä majataloja ja hostelleja. Persoonallista ja yksilöllistä palvelua, josta huomaan tykkääväni. Ja viihtyväni. 

Näin löysin myös huoneistohotelli/hostelli Marjan, joka on toiminut kymmenen vuotta Mikkelin vanhalla kasarmialueella runsaan kilometrin päässä rautatieasemalta. Samalla tutustuin Venäjän tsaarin Aleksanteri II:n aikana 1800-luvun lopulla rakennettuun hienoon kasarmialueeseen, joka oli Suomen itsenäistyttyä puolustusvoimien käytössä vuoteen 1960 asti. 

Vanha puukasarmialue, joka käsittää 11 hirsirakennusta, joitakin tiilirakennuksia ja ulkorakennuksia sekä viinikellarin, on nykyään Museoviraston suojeluksessa. Alue on säilynyt lähes alkuperäisessä asussa ja laajuudessa ja on yksi parhaiten säilyneistä puukasarmialueista Suomessa. Linnanmäenkadun puolella olevat rakennukset on kunnostettu yksityisasunnoiksi ja lopuissa toimii nykyään Marjan majatalon lisäksi mm. ravintola August, Mikkelin Upseerikerho sekä vuonna 1982 perustettu Jalkaväkimuseo. 

Kaksi kärpästä yhdellä iskulla. Mukavan majoituspaikan lisäksi sain tutustua komeaan ja hyvin pidettyyn vanhaan kasarmialueeseen, jonka uskon olevan parhaimmillaan vehreään kesäaikaan. 


Hotelli/hostelli Marja toimii rakennuksissa nro 14 ja 18.

2 kommenttia:

  1. Kiitos majoituspaikka vinkistä. Tämän pistän muistiin, sillä minä myös tykkään reissuissa majoittua muualle kuin hotelliin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos sait vihiä :) Kotoisa ja leppoisa paikka. Terv InnaVaara

      Poista