perjantai 11. marraskuuta 2022

Överibrunssi Museokadulla


Viime sunnuntaina päätimme Siskon kanssa tavata vaihteeksi Töölössä. Treffipaikaksi valitsin Buongiorno-nimisen pienen kahvilan Museokadulla. Opiskelijapojan asuessa perheineen Töölössä ohitin usein tämän kuppilan hakiessani hänen Pikkupoikansa läheisestä päiväkodista. Ajattelin monesti, että tuossa voisin joskus poiketa. Mutta silloin se jäi vain ajatukseksi…

Mutta nyt - Opiskelijapojan perheen muutettua jo Töölöstä Espooseen - toteutin aikeeni ja tutustuin italialaishenkiseen ja -nimiseen Buongiornoon, jonne kutsuin Siskon sunnuntaiaamun brunssille. Italian matkoilta tuttu tervehdys buongiorno (huomenta) toivotti meidät tervetulleeksi aamun viileydestä sisälle lämpimään.

Hyvän huomenen saimmekin, sillä Buongiornon brunssi oli paitsi hyvä, niin runsas. Meille kummallekin tuotiin omat tarjottimet, joilla oli niin munakokkelia, leikkeleitä, mozarellaa, kurkkua ja tomaattia kuin jugurttia ja hedelmiä sekä valtava täytetty kerrosleipä. Annokset olivat tositosi runsaita, ja minusta yksi annos olisi riittänyt meille kahdelle :) Tai ei sittenkään, sillä yllättäen Sisko söi oman tarjottimensa nopeasti tyhjäksi, ja minäkin jaksoin lähes kaiken. Parasta oli munakokkeli, joka oli riittävän löysää ja riittävän suolaista :):)

Buongiorno oli pieni, vain kolme 2-4 hengen pöytää plus kaksi kahden tuolin korkeaa ns. baaripöytää. Useimmat kävijät näyttivät ostavan brunssikassit mukaansa ja nauttivan herkut kotonaan. Siskon kanssa saimme onneksi kahvilasta hyvät paikat, sillä edelliset asiakkaat olivat tullessamme juuri lähdössä.

Istuimme, söimme ja juttelimme pitkään. Pidimme paikkoja varattuna ehkä liiankin pitkään. Mutta kun syömistä riitti - eikä juttukaan loppunut :) Kiitos taas mukavasta seurasta, Siskoseni.


Buongiorno Museokadulla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti