sunnuntai 21. helmikuuta 2021

Tyhjä kaupunki


Lähes koko helmikuun keskustan rannat ovat olleet täynnä talvesta ja lumesta nauttivia ulkoilijoita - kävelijöitä, kelkkailijoita, hiihtäjiä ja luistelijoita. Ja varsinkin viikonloppuisin jopa ruuhkaksi asti. 

Tänään on toisin. Sunnuntaista huolimatta sekä jäällä että rannalla vastaan tulee vain jokunen harva koiranulkoiluttaja tai eläkeläinen. Poissa ovat keski-ikäiset, lapsiperheet ja koululaiset. Kaikki ovat ilmeisesti muualla ulkoilemassa. Pääkaupunkiseudullahan alkoi eilen viikon pituinen ulkoiluloma :)

Kävelylenkillä ohitan nuoren naisen, joka pakkaa autoonsa kasseja, suksia ja lasten turvaistuimia. Tuntematon nainen kokee velvollisuudekseen selittää minulle - toiselle tuntemattomalle: ”Olemme lähdössä hiihtolomalle, mutta vain Uudellemaalle.” 

Voi meitä, koronan vankeja...

2 kommenttia:

  1. Sieltä on siirrytty Lappiin. Kun nyt ei vain samalla siirrettäisi virusta ja sen muunnoksia. Lappalaisilla on pitkät matkat terveyskeskuksiin.
    Voi kun noita rokotuksia nyt joutuukin odottamaan pitkään. Tästä pitäisi vetää sellaiset johtopäätökset, että lääketehtaita pitää perustaa ympäri Eurooppaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äitimuori saa Poikakavereineen (yli 90v) toisen koronarokotteen huomenna elihe ovat turvassa, mikä helpottaa vierailujen järjestelyä. Siskon kanssa olemme käyneet äidin luona lähes koko korona-ajan maskeilla ja etäisyyksillä. Vuoteen hän ei ole nähnyt montakaan muuta ihmistä. On kuitenkin onnekas, kun asuu rakkaan elämänkumppanin kanssa....
      Vähitellen itsekin on alkanut tajuamaan, miten paljon omaelämäkin on kotonavuoden aikana kaventunut. Surettaa ja sapettaakin....

      Poista