torstai 11. helmikuuta 2021

Remontti etenee

Asbestia sisältävät muovimatot ja liimat (täällä) saatiin viimein pois lattioilta viimeistä senttiä ja murua myöten. Purkajien mukaan niiden poistaminen kaksiosta oli tavallista työläämpää. Ilmeisesti jo 1960-luvulla asennettuja muovimattoja jouduttiin irroittamaan sentti sentiltä ja tiukassa hommassa rikkoutui pari hiomakonettakin. Työ kesti etukäteen arvioidun kahden vuorokauden sijaan kolme ja puoli vuorokautta. Onneksi minulla oli urakkasopimus.

Nuoret asbestipurkajat olivat ammattitaitoisia, ystävällisiä ja erittäin ahkeria. He jättivät jälkeensä siistin, puhtaan ja asbestivapaan huoneiston. Aiemmin entiset vaatekaapit, lattialistat ja keittiön kaapit ja vanhat koneet - kuvan liettä lukuunottamatta (sekin toki vaihtuu), oli jo purettu ja viety pois. 

Uuden suunnittelu ja rakentaminen voi nyt alkaa täysillä. Maalipurkit jo odottavat tänään työnsä aloittavaa maalaria. Puolelta päivin tapaan urakoitsijan, jonka kanssa katsastamme purkutilanteen ja keskustelemme mm. parketin alustan käsittelystä, keittiön sähköpisteistä ja vessan katon maalaamisesta. 

Remontti etenee. Ja ulkona paistaa aurinko :):)


Olohuonetta

Ovi makuuhuoneeseen

Keittiötä

4 kommenttia:

  1. Hyvin näyttää remontti etenevän! Meilläkin tehtiin edellisessä asunnossamme Jyväskylässä noita asbestipurkuja, sitä on kyllä noissa vanhoissa taloissa aikalailla. Nyt meillä on alkamassa pikkuhiljaa oman talon rakentaminen ja ensimmäisenä on vuorossa perustustyöt.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onnea ja voimia talon rakentamiseen. Vähän isompi hässäkkä kuin kaksion remontti :)

      Poista
  2. Kiitos hienosta remonttikuvauksesta. Meillä on menossa perustellinen omakotitalon saneeraus. Se on niin perusteellinen, että uusimme päävesiputken, viemäröinnin ja ilmanvaihdon. Lisäksi asennamme sadevesikaivon, josta vesi johdetaan vessoihin ja puutarhan kasteluun. Kyllä on näitä varten hankittu putkia ja putkistokannakkeita jos jonkin näköisiä. Onneksi jopa kannakkeita saa kotimaisena valmisteena.

    VastaaPoista
  3. Kovasti tsemppiä ja jaksamista remonttiin. Siinä onkin suuri työ. Kuka teillä hoitaa tuon jätehuollon? Naapuri kertoi, että heillä myös remontti alkaa tammikuussa. Ammattilaiset onkin jo valittu, mutta jätehuolto vielä täytyy selvittää.

    VastaaPoista