tiistai 16. helmikuuta 2021

Novitan nalle


Helppo ja nopea neuloa, ymmärrettävät ohjeet ja valmistuu nopeasti. Onnistuu hyvin perussukankutojalta ja ihana lopputulos. Mitä muuta neuleohjeelta voisi toivoa...

Tämä kaikki täyttyy Novitan nalle-ohjeessa, joka löytyy täältä. Nalle neulotaan Novitan Isoveli-langasta sukkapuikoilla nro 5 ja neulominen aloitetaan päälaelta. Valmis nalle on noin 30 cm pitkä.


Luo apulangalle (poistetaan työn lopussa) 46 silmukkaa ja jaa ne neljälle sukkapuikolle (11,12,11,12). Neulo päätä varten Isoveli-langalla sileää neuletta suljettuna neuleena 10 cm. Kaulaa varten neulo 1. ja 3. puikolla 2 s yhteen kaksi kertaa ja 2. ja 4. puikolla 2 s yhteen kolme kertaa. 

Vartaloa varten jatka 36 silmukalla sileää neuletta 13 cm. Jalkoja varten ota työhön vain 4. ja 1. puikon silmukat ja jätä muut silmukat odottamaan. Jaa kahden puikon 18s kolmelle puikolle ja jatka sileää suljettua neuletta 8 cm. Lopuksi neulo koko krs:n ajan 2s yhteen, katkaise lanka ja vedä loppujen 9s läpi, ja päätä hyvin. Tee toinen jalka samoin. 

Kättä varten poimi vartalon sivulta 2 cm kaulan alapuolelta lähtien 6s pystysuunnassa 9 krs:n matkalta, sitten 1s seuraavan silmukan kohdalla poikkisuunnassa, sitten 6s pystysuunnassa ylöspäin 9 krs:n matkalta ja lopuksi vielä poikkisuunnassa 2s. Jaa nämä 15s kolmelle puikolle ja neulo suljettuna neuleena sileää. Neulo vielä 3krs nurin ja samalla joka puikon lopussa 2s yhteen. Katkaise lanka ja vedä loppujen silmukoiden läpi. Täytä käsi vanulla, vedä silmukat suppuun ja päätä. Tee toinen käsi samoin.

Täytä nalle vanulla. Vedä aloituslanka pois työstä ja silmukoi 4. puikon silmukat 1. puikon silmukoihin ja 2. puikon silmukat 3. puikon silmukoihin. Korvat tehdään ompelemalla pään ulkoreunoihin etupistoja vitottain kaksinkertaisen neuleen läpi. 

Puseroa varten luo 24s ja neulo ainaoikeaa tasona 4 cm. Lisää molempiin reunoihin kerralla 7s ja jatka näillä 38 silmukalla ainaoikeaa. Kun korkeus on 10 cm, päätä pääntietä varten keskimmäiset 12s, jotka luodaan seur kerroksella uudelleen. Neulottuasi pääntieltä 6 cm päätä hihojen silmukat. Jatka keskimmäisillä 24 silmukalla ainaoikeaa 4 cm ja päätä. Ompele sivu- ja hihasaumat. 

Lopuksi tee nallelle haluamasi muotoiset suu, nenä ja silmät.


Tämä hymyilevä tappisilmä menee tänään Esikoisen juuri kolme vuotta täyttäneelle nuorimmaiselle. Seuraava nalle on jo työn alla. Sen saanee Kummitytön parikuinen pikkutyttö :):)

2 kommenttia:

  1. Hei käsityöntekijä!

    Olisiko sinulla hetki aikaa käydä vastaamassa käsityöaiheiseen kyselyyn? Kysely on osa kahden kasvatustieteen tohtorin post doc -tutkimusta. Kysely käsittelee käsitöiden tekemisen ja arvojen yhteyttä, kestävää käsityötä sekä sosiaalisen median liittymistä käsitöiden tekemiseen. Kysely on tarkoitettu kaikille käsitöitä tekeville ja siihen vastaamiseen menee noin 20-30 minuuttia. Olisitko ystävällinen ja kävisit vastaamassa kyselyyn oheisesta linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/3E7D6087B575421F

    Ystävällisin terveisin: Katja Vilhunen
    (tätä kutsua saa jakaa eteenpäin)

    VastaaPoista