tiistai 2. helmikuuta 2021

Remontti alkaa

Toissapäivänä eli tammikuun viimeisenä päivänä sain avaimet uuteen tulevaan kotiini: Läpitalon kaksio erillisellä keittiöllä ja parvekkeella Punavuoressa Eiran rajalla. Valoisa ja tilava kolmannen kerroksen asunto, jonka näin sunnuntaina ensimmäistä kertaa sitten marraskuisen lyhyen asuntonäytön ja nopean ostopäätöksen.

Onneksi huoneisto tuntuu edelleen valoisalta, mukavalta ja sopivalta. Onneksi, sillä parin kuukauden odotusaikana olin jo alkanut miettiä, että mitähän tuli ostettua. Mutta edelleen tykkään varsinkin asunnon käytännöllisestä pohjaratkaisusta ja valoisuudesta.

Sunnuntai-iltapäivän jälkeen kävin samana iltana vielä toistamiseen uudessa tyhjässä ja tällä kertaa pimeässä asunnossa. Huomasin, että ulkona olkkarin ikkunan edessä - tosin kadun toisella puolella - on vanhanaikainen katulamppu, jonka valo paistaa harmillisesti suoraan sisään kolmannen kerroksen olkkariini. Voimakas kellertävä valo häiritsi ja harmitti. Soitin harmissani Ukkille, joka rauhoitti minua väittäen, että tilanne helpottuu kunhan asunnossa asutaan ja valot on päällä myös olohuoneessa. Toisekseen katulamppu ei ole aivan ikkunan keskellä, vaan toisella reunalla, joten verhoilla saanee liiallista ulkovaloa piilotettua. (Minä en yleensä olohuoneessa käytä verhoja.) Ja kesäaikaanhan katuvaloista ei ole haittaa. Saa nähdä, miten tuohon totun...

Remonttimiehet tulevat asuntoon tänään eli tiistaina. Keittiö kaappeineen ja koneineen menee uusiksi, toisin sanoen vanha Ikea vaihtuu uuteen Ikeaan :):) Myös lattiat uusin kokonaan: Kolmesta eri laminaatista ja muovista eri aikoina tehdyt olo- ja makuuhuoneen sekä keittiön lattiat vaihtuvat yhtenäiseen (ihanaan) kalanruototammiparkettiin. Lisäksi kaikki seinät ja katto maalataan. Ja pari muuta pikkujuttua.

Uuden kodin ja alkavan remontin must-jutut on hoidettu: Taloyhtiön/isännöitsijän lupa on saatu, uusi kotivakuutus ostettu ja uusi sähkösopimus tehty. Eilen illalla vein myös käsin kirjoittamani lapun remontista rappukäytävän ilmoitustaululle :)

Lopputulos on vielä hämärän peitossa. Mutta asunnon lähtökohdat miellyttävät: 1960-luvun selkeä arkkitehtuuri ja valo, joka tulvii kolmesta isosta ikkunasta - ja kahdesta eri suunnasta.

Olohuone

Makuuhuone

Keittiö

7 kommenttia:

 1. Alkaa aikataulussaan on hyvä merkki ja valoisuus on aina vaan entistä tärkeämpi tekijä viihtyvyydessä, joten mainiota!

  Mutta voiko koira näyttää kysymysmerkiltä? Siltä näyttää tyhjän tilan vahtikoira Muru: Matte: mitä tämä nyt tarkoittaa, missä mun soffa on;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, Muru on ollut aika ihmeissään kun kuljemme koko ajan kahden asunnon väliä...

   Poista
 2. Tsemppiä remonttiin! Meidänkin olisi tarkoitus alkaa laittaa uutta asuntoamme täällä Lahdessa. Vielä odottelemme lupaa isännöitsijältä. Tuo on kyllä kiva, että asuntoon pääsee noin paljon valoa. Toivottavasti totut pian myös katulamppuun.

  VastaaPoista
 3. Miltä teillä nykyään näyttää remontin jäljiltä? Meilläkin huoneistoremontti alkamassa. Vielä ollaan suunnitteluvaiheessa tosin.

  VastaaPoista
 4. Ihanan valoisaa. Sisareni kertoi, että heillä on remontti edessä. Aikovat myös hankkia vaihtolavan ulos, saa sinne sitten kaiken ylimääräisen heti pois alta. Mukava nähdä sitten lopputulos. https://www.okpalvelut.fi/vaihtolavat

  VastaaPoista
 5. Minullakin oli epäilyni alkuun ostamastani asunnosta. Mutta pidin myös paljon pohjaratkaisusta. Nyt on alkamassa huoneistoremontti, joten innolla odotan että minkälainen lopputulos tulee. https://www.rakennustyotiitinen.fi/sisaremontti

  VastaaPoista
 6. Se remontti on aina ikäänkuin uuden alku. Kyllähän se piristää. Meilläkin aiotaan teettää huoneistoremontti meidän kerrostalon asuntoon. Se on vuokralla parhaillaan, mutta voi olla että tyttäremme saa sen käyttöönsä. Hyvä määrä ikkunoita teillä, todellakin on valoisa asunto.

  VastaaPoista