lauantai 27. helmikuuta 2021

Ojan kautta mökille

Illan kuutamo
 
Ajoin perjantai-iltana suojasäässä Helsingistä mökille. Matkan viimeiset pari kilometriä oli tuttua kapeaa mökkitietä, joka tällaisilla säillä on usein peilikirkkaan ja liukkaan jään peittämä. Niin oli nytkin, ja ajoin kieli keskellä suuta tosi hiljaa ja tosi varovaisesti. 

Varovaisuudestani huolimatta nelivetoinen autoni alkoi eräässä loivassa alamäessä liukua holtittomasti. Hätäännyksissäni painoin jarrun pohjaan, mikä tietty pahensi tilannetta. Hetken päästä auto, Muru ja minä olimme syvällä tien penkassa, eikä auto liikkunut eteen- eikä taaksepäin. 

Soitin kilometrin päässä mökillä odottavalle Ukille. Ukki heitti hinausköyden oman autonsa takakonttiin ja lähti pelastamaan meitä. Sillä välin ruuvasin etuistuimen alta löytyneen hinauskoukun auton takapuskuriin. Ukin tultua hän kiinnitti hinausköyden koukkuun ja parin yrityksen jälkeen Ukki sai autollaan vedettyä minut ja auton takaisin tielle. Loppumatkan ajoin vieläkin varovaisemmin tietäen, että Ukki ajaa perässäni valmiina vetämään minut tarvittaessa uudelleen ylös ojasta :):) 

Kun viimein pääsin mökille, ilta alkoi jo hämärtää, ja upea täysikuu nousi järven takaa. Kaupunkiin jääneistä asioista huolestunut ja hermostunut mieleni alkoi pikku hiljaa rauhoittua. Mielen terapia jatkui aamulla, kun avasin silmäni mitä kauneimpaan kevätpäivään. 

Päivällä ostin Salon Kukkatalon tarjouksesta 40 keltaista ruukkunarsissia. Se on Kevät!

Aamun autamo

16 kommenttia:

  1. Tekevälle sattuu, talven vaikeimpia keliolosuhteita elellessä.
    Onneksi ei ollut teemalla: ojasta allikkoon:)

    VastaaPoista
  2. Voi ei, nämä jäiset tiet ovat kyllä tällä hetkellä todella vaaralliset! Meilläkin oli pari viikkoa sitten lähellä ettei jouduttu soittelemaan hinauspalvelua kun käytiin siskoni luona Riihimäellä. Samalla lailla jouduttiin penkkaan, onneksi ystävälliset naapurit kuitenkin tulivat apuun ja saatiin auto takaisin tielle eikä kellekään käynyt kuinkaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sari. On ihana tunne kun lähistöltä löytyy auttajia - joko ukkeja tai naapureita :):)

      Poista
  3. Näillä keleillä kyllä varmasti moni joutuu penkkaan autoineen. Meilläkin täällä Iisalmessa mökkitie on todella liukas ja päällä vielä vettä. Itsekin tuossa tilanteessa ensimmäinen reaktio olisi todennäköisesti painaa jarru pohjaan. Onneksi hinaus onnistui sinulla Ukin avustuksella!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei Lea ja kiitos kommentistasi jonka nyt vast huomasin. Tuolloin tie oli ekstraliukas kun aurinko oli sulattanut jään pinnan jolloin hiekotussepeli oli painunut jään sisään. Mutta katsoessa näytti että sepeli olisi jään päällä, kun auringon painuessa tie jäätyi uudelleen. Mukavaa kevättä sinulle Lea!

      Poista
  4. Oi oi, usea on varmaan joutunut näillä keleillä penkkaan autoineen! Itselläkin oli hinaus lähellä kun olin työmatkalla Nokialla muutama viikko takaperin. Onneksi lopulta pääsin kuitenkin tilanteesta omin avuin, puhelimestakin alkoi olla akku ihan lopussa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä kun selvisit ennen puhelimen sammumista, Terhi :)

      Poista
  5. Meilläkin oli viikonloppuna mökkitie täällä Lappeenrannassa niin jäinen, että en uskaltautunut koko matkaa autolla ajaa. Jätin siis auton jonkun matkan päähän ja kävelin loppumatkan. Muuten olisin varmaan joutunut soittelemaan hinauspalvelun kaivamaan meikäläisen autoineen lumipenkasta. Muuten on kyllä ihanat ja aurinkoiset säät!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Taisit olla minua viisaampi, Leena. Joskus yksin mökillä ollessani minäkin olen jättynyt auton viimeisen mäen päälle ja kävellyt viimeiset sadat metrit perille mökille :)

      Poista
  6. Kääk, hurjia nämä jäiset kelit! Hyvä, että Ukkisi tuli apuun. Itse meinasin jäädä tien poskeen viikonloppuna Kainuussa kun autoon tuli vikaa kesken matkan. Oli jo myöhä yö ja pelkäsin, että mitä jos jään koko yöksi pakkaseen. Vaikka onhan sitä varmasti olemassa myös 24/7 hinauspalvelu. Onneksi auto pienen takkuilun jälkeen kuitenkin jaksoi kotiin saakka.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Auli, onpa meitä ollut useita pulassa noilla keleillä. Onneksi kaikki tunnumme selvinneen ehjin nahoin joko viisaudella tai onnella :)

      Poista
  7. Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksestasi hinauksesta. Kaikenlaista sitä voi tienpäällä sattuakin, mutta onneksi mitään suurempaa vahinkoa ei tapahtunut. Meille on myös tapahtunut samanlainen auton liukuminen jäisessä alamäessä talvella ja tietysti usein ensimmäinen reaktion on painaa jarrua. Sillä kertaa mekin selvisimme säikähdyksellä, mutta joskus täytyy apuun kutsua hinauspalvelu. https://www.turunhinaus.fi/hinauspalvelu

    VastaaPoista
  8. Jäisellä tiellä usein juuri alamäet ovat ne kohdat, jossa auto alkaa liukumaan, vaikka kuinka hiljaa ajaisi. Meilläkin on tuollainen varsin haastava mökkitie, etenkin talvisin. Onneksi ei kuitenkaan käynyt mitään, hinaus onnistui ja saitte auton nopeasti pois ojasta. https://www.mikkelin-hinauskuljetus.fi/palvelut

    VastaaPoista
  9. Onneksi sai ukko tuon hinattua. Tuttu myös kertoi, että heidän melkein piti soittaa auton hinaus paikaille. Olivat jäisessä ylämäessä, mihin lopulta jäivät jumiin pientareelle. Saivat onneksi sen kuitenkin omin avuin liikkeelle.

    VastaaPoista
  10. Hyvä ettei käynyt pahemmin. Meillä on todella huonoa tuuria ollut auton kanssa tänä vuonna. Monesti meinattu käydä ojassa, ja on myös auto sammuillut. Hinaukselle vielä tulee tarve tätä menoa. https://www.hinauspalvelujuhajuutinen.fi/hinauspalvelu

    VastaaPoista