keskiviikko 8. tammikuuta 2020

Italialaista Katajanokalla

Tagliolini fatti in casa, burro, parmigiano e rosso d’uovo con tartuffo

Lontoon ydinkeskustassa olevan Bocca de Lupo -nimisen italialaisen ravintolan kestokävijänä (mm. täällä ja täällä) yllätyin positiivisesti, kun joulukuun Optiosta luin Mikko Takalan kirjoittaman ravintola-arvostelun jossa viitattiin ko ravintolaan (Optio 20/2019).

Takala kertoi, että Helsingissä on syksyllä avattu Locanda Scappi -niminen ravintola, josta vastaa kaksi italialaista keittiöammattilaista, ja että molemmat herrat ovat työskennelleet suosikissani Bocca di Lupossa Lontoossa. Kun Takala vielä kehui uuden ravintolan rentoa palvelua ja huolella valmistettua ruokaa, niin pakkohan minun oli päästä tuota ihmettä katsomaan ja testaamaan :)

Mutta, mutta - harmikseni Locanda Scappi oli pettymys. Toki myös odotukseni Lontoon kokemusteni perusteella olivat tosi korkealla. Katajanokalla Noli Studios -huoneistohotellin yhteydessä sijaitseva ravintola oli kaikkea muuta kuin kodikas, tyylikäs tai viihtyisä. Se oli luotaantyöntävän tylsä ja persoonaton, väliaikaisen asemahallin oloinen kolkko ja tyhjä tila.

Alkuruoat olivat lupaavia. Etenkin Ukin vaalealihaisesta kalasta - ilmeisesti merilahna Bucca di Lupon tapaan - tehty carpaccio oli superhyvää. Myös minun burratto+munakoiso-annoksen juusto oli pehmeää herkkua, mutta kokonaisuutena annokseni oli alkupalaksi liian iso yhdelle ja liian rasvainen makuuni. Pääruoaksi Ukki valitsi mustekalaa - josta tykkäsi, mutta minun pasta-annokseni oli (taas) ihan liian raskas ja tryffelin maku liian hallitseva. Toisaalta olisihan minun pitänyt tämä jo tilatessa ymmärtää: Tagliolini fatti in casa, burro, parmigiano e rosso d’uovo con tartuffo. Mitä muuta voisi odottaa pasta-annoksesta, joka sisältää voita, parmesaanijuustoa ja raa’an munankeltuaisen :):)

Ruoka oli osin herkkua ja osin menettelevää. Mutta pääosin pettymys johtui siitä, että Katajanokan Locando Scapi oli kalsea, kylmä ja hengetön - ainakin joulukuisena maanantaina, jouluaaton aattona. Harmi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti