tiistai 21. tammikuuta 2020

Heikkinä talvi taittuu


Viime sunnuntaina juhlittiin heikkiä, joten vanhan sanonnan mukaan talven selkä on nyt ylitetty ja kohti kevättä mennään :):) Heti maanantaiaamun koirakävelyllä näinkin ympärilläni kevään merkkejä.

Eiran sairaalaa vastapäätä Tehtaan- eli Sepänpuiston kulmassa huomasin, että ympäri vuoden auki olevan Eiran kukkakioskin eteen oli ilmestynyt iso kimppu ihania mimosan oksia. Herkullisen keltainen mimosa jos mikä herättelee suomalaisenkin univia kevätfiiliksiä.

Aamulenkkini jatkui Murun kanssa Korkeavuorenkadulla olevan kukkakaupan ohi. Ikkunassa näin upeita magnolian oksia, joissa oli useampi iso, mutta tiukasti kiinni oleva nuppu. Ostin yhden kiemuraisen oksan ilokseni varautuen siihen, että nuput eivät todennäköisesti jaksa maljakossa aueta. Iloni oli sitäkin suurempi, kun tänä aamuna kaikki neljä nuppua olivat lupaavasti paisuneet ja yksi vilautteli jo lupaavasti vaalean lilaa kukkaansa.

Ehkäpä heikki on herättänyt myös magnolian nuput Punavuoren kaksiossa. Jään innokkaana ja toiveikkaana seuraamaan...

2 kommenttia:

  1. Mimosa on hurmaava kasvi, täynnä hehkuvia pieniä aurinkopalleroita. Postauksesi istui saumattomasti aamun + seitsemään asteeseen ja päivän pilvettömyyteen. Suunta on asiis oikea - kevättä kohti käy matkamme:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja kun Keski-Eurooppaan sattuu mimosapensaiden kukinta-aikaan, niin avot...

      Poista