tiistai 11. heinäkuuta 2017

Ruuhkaista fuskua

Kesäkuukausina Pirjo Kärnä pitää Malmin työväentalolla tanssitreenejä kesähintaan - kolme tuntia opetusta 10 eurolla. Ei paha. Maanantaina oli vuorossa fusku - ohjelman mukaan alkeisjatko/jatko-tasolla. Todellisuudessa eka tunti oli alkeita, minkä jälkeen tokalla ja kolmannella harjoiteltiin alkeisjatkon kuvioita. Ei ihan vastannut kurssiluokittelun luomia odotuksia. Mutta hyvä näin, sillä viejistä noin kolmannes oli aivan tanssitaipaleensa alussa, jolloin perusjututkin tuottivat heille ongelmia. Ehkä Pirjokin huomasi tämän, ja rankkasi opetustaan sen mukaan...

Väkeä oli tupa täynnä - myös miehiä, joten sain tanssi runsaasti. Ruuhkaista oli, ihan lavatunnelmaa :):). Ajatukseni taisivat kuitenkin harhailla muualla, enkä ehkä ollut nautittavimpia vietäviä...

Pirjon opeista nappasin seuraavia. Käsissä hyvä vaste on "sopiva" - ei liian veltto eikä liian jäykkä. Kuten Maikki vuosi sitten korosti vaste on kymppiasteikolla avo-otteessa 3-5 ja kuvioihin vietäessä 9-10 (täällä). Spineissä (täällä) naisen käsi on "nyrkkiotteessa" miehen nyrkin "sisällä" eli nainen ottaa vasteen rystysillään miehen kämmenpohjasta.

Istuessaan miehen polvelle - usein oikealle - nainen tukeutuu koko ajan omille jaloilleen eikä rötkähdä miehen varaan. Istuminen tapahtuu rytmirikolla: oik jalalla astuessa käännetään pylly miehen oik jalkaa kohti (hidas), istutaan miehen oik polvelle (hidas), ponnahdetaan ylös ja astutaan vas jalalla kääntyen takaisin miehen eteen (hidas) ja lopuksi oik jalalla nonopit taakse.

Opin myös, että kuviota, jossa mies siirtää naista edessään kainalostaan toiseen ohjaten naista tämän olkavarsista, kutsutaan flipperiksi. Näin eilen, ja huomenna jatketaan valssin ja rumban tahdissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti