tiistai 25. heinäkuuta 2017

Riemukas Regatta


Helsingin Töölöstä Soutustadionin rannasta luksuskerrostalojen edestä löytyy kaupungin yksi hullunkurisimpia kuppiloita. Cafe Regatan (täällä) omistaa kahvilaa vuosikausia pyörittänyt Raine Korpela perheineen. Lasten ollessa pieniä perheemme sunnuntaikävelyjen palkinnoksi heille luvattiin usein Regatan korvapuusti. Puustin toivossa pienimmätkin jaksoivat vaeltaa yllättävän pitkiä matkoja Meilahden rantateillä. Myös lastenlasten kanssa paikka on tullut tutuksi (täällä).

Tänä aamuna aurinko houkutti minut tapaamaan vanhaa kahvilatuttua. Viime Regatta-vietailustani taitaa olla vierähtänyt pari vuotta. Kuppila oli entistä hurmaavampi. Hieman "järjestäytyneempi", mutta sama hulluttelu jatkui - naisellisella (?) otteella. Auringolta ja sateelta suojaavia katoksia ja hyvin hoidettuja kukkia oli tullut lisää. Nurmikon reunaan pienimpien käyttöön oli kerätty kymmenkunta polkuvempelettä. Ja vessa näytti ainakin ulospäin siistiltä.

Kahvi oli hyvää. Ukki tykkäsi korvapuustista, mutta minusta sen kuori oli liian kova. Arkisena aamupäivänä väkeä oli kohtalaisesti, palvelu superia ja tunnelma rauhallinen. Tosin turisteja pyöriskeli ympäriinsä, joten viikonloppuisin tai iltaisin heitä saattaa olla minulle liikaa.

Ja ovikyltin lupauksista huolimatta tummapaahtoisen kahvin lisäkuppi ei ollut ilmainen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti