sunnuntai 16. heinäkuuta 2017

Paskaa poluilla


Helsingissä on parin päivän kesä. Työssäkävijöiden onneksi se osui viikonloppuun. Kesän kunniaksi tein Murun kanssa tavallista pidemmän kävelylenkin Itä-Helsingin rantoja pitkin. Vauraasta Tammisalosta löytyi tällainen tönö - ilmeisen asuttu, sillä pihalla seisoskeli mies savuke suussa.

Mereltä puhaltava lämmin ja leuto tuuli tuntui ihanalta. Istuimme Murun kanssa puolisen tuntia tyhjällä laiturilla seuraten ohiajavia veneitä. Pienemmistä veneistä moni matkustaja vilkutti rannalla istuvalle mummolle ja koiralle. Lämmitti lisää mieltä.

Helsingin rantatiet ja -ja polut on hyvin hoidettuja ja maisemat upeita. Paitsi - paskaa on joka puolella! Valtavina laumoina liikkuvien valkoposkihanhien pökäleet ovat isompia - puhumattakaan kanadanhanhista - kuin Murun ulosteet, ja niitä on kasoittain rantateiden lisäksi jokaisella nurmipläntillä.

Olen vuosia kerännyt tunnollisesti jokaisen Murun pikkuruisen pökäleen roskapussiin - ja ihan mieluusti. Mutta nykyään joudun etsimään pikkukoiran pökälettä lintujen kakkakasojen keskeltä. Kaupunki on pystyttänyt rantateille isoja julisteita, joissa koiranulkoiluttajia kehoitetaan keräämään koiriensa jätökset. Kuka kerää hanhien jättijätöset. Kaupunki Hoi!

Tykkään eläimistä ja linnuista, ja seuraan mielelläni niiden elämää luonnossa ja kaupungissa. Alan pikkuhiljaa inhota hanhia. Miksi hanhien annetaan vallata kaupunkien komeat rantareitit ja kauniit puistot?

4 kommenttia:

  1. Puhut asiaa. Jo yli 10 v sitten inhosin hanhia, kun ne pökälöitti Haukilahden rantakalliot, niin että piti olla harja mukana kun meni sinne koloihin ottamaan aurinkoa. Ja Suomenlinnankin niityt on käyttökelvottomia hanhien takia. Miksi hanhien pököleiden seasta pitää noukkia koiran kakat, siinä tuhannen taalan kysymys. Mutta muuten inhoon koiran kakkoja kun ne on jalkakäytävillä ja poluilla (seuduilla missä ei ole hanhia).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rakastan luonnon eläimiä, mutta liika on liikaa... Ja kun ne karkoittaa ihmiset upeista puistoista...

      Poista