lauantai 19. marraskuuta 2016

Risteily-ylläreitä

Syysaamu merellä.

Tukholman tarjousmatka Silja Symphonyn 11. kerroksen parisägyllisessä hytissä kahdelle hengelle erikoisaamiaisineen maksoi 180 euroa. Yllätyksenä hintaan sisältyi myös tervetulokuoharit ja ilmaiset oluet, vedet ja limut hytin jääkaapissa.

Isompi yllätys oli laivan Bon Vivant -ravintolan ruoka. Edellisellä kerralla runsas vuosi sitten menu oli pettymys (täällä), joten odotuksemme eivät olleet korkealla. Nautimme viiden ruokalajin  Nordic-menuun viineineen, ja se osoittautui huomattavasti odotuksiamme maukkaammaksi. Saimme vielä ikkunapöydän, jotka viime reissulla pidettiin kuulemma varattuina neljän hengen seurueille - eli useimmat tyhjinä koko illan. 

Aamiainen rauhallisessa Tavolata-ravintolassa oli tavanomainen munakokkeleineen ja leikkeleineen. Erikoisuutena tarjottu sienipiirakka muistutti lähinnä sienimuhennosta ja italialainen pestoleipä oli kuiva ja mauton. Aamiaisen iloinen yllätys oli pieni suklaamuffinssi, joka jäi melkein maistamatta, kun näytti niin kuivalta. Onneksi kokeilin, sillä tumma muffini osoittautui aamiaisen helmeksi: tuore ja kostea sekä täynnä ihanaa makeaa moussea.

Rauhaa rakastavien eläkeläisten matkanautintoja: maittava, rauhassa nautittu ruoka ja hyvä, rauhallinen sänky. Iloksemme kumpikin toteutui! Ja bonusyllärinä ystävälliset hyttisiivoojat, joihin törmäsin kun laivasta lähdön jälkeen hain hyttiin unohtuneen laturini.

Bon Vivantin kaunis jälkkäri, jossa mm. haudutettua omenaa ja piimäjäätelöä.

2 kommenttia:

  1. Tehän oikein rällästitte... Me oltiin 5. kerroksessa normaalihytissä, joka maksoi (lahjakortilla) 3 e per nuppi... heh. Olen kerran ollut tuolaisessa hytissä, mutta sitä en tse maksanut. Oli se aika hulpeeta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vanhemmiten rakastan matkoillakin rauhaa, hiljaisuutta ja hitautta....

      Poista