tiistai 22. marraskuuta 2016

Ateneumin Moligdiani


Ateneum pettää harvoin. Jo rakennus itsessään on upea. Tulija voi valita hulppean sisääntulon rautatieaseman puolelta tai modernimman oven Ateneuminkujalta. Toisen ja kolmannen kerroksen näyttelytilat muodostavat kaksi sopivankokoista ympyrää jylhän kiviportaikon ympärille. 

Italialaisen Amedeo Moligdianin (1884-1920) työt on esillä museon kolmannessa kerroksessa. Upeita, värikylläitä ja mielenkiintoisia muotokuvia, jotka on asetettu katsojaystävällisesti esille. Tarvittaessa huoneita on jaettu rauhoittavilla verhoelementeillä. Näyttelystä löytyy sopivasti tietoa taiteilijasta ja 1900-luvun alun Euroopasta. Ja portaikon seinälle heijastetut videot kuvaavat kauniisti mennyttä maailmaa.

Moligdianin seuraan sopii hyvin Kaarina Kaikkosen (s.1952) käytetyistä paidosta koottu Valon paino, joka levittäytyy hienosti Ateneuminkujan puoleisen aulan kattoon. Kannatti piipahtaa...

Moligdiani: Punainen pää 1915

Kaarina Kaikkosen tilateos

2 kommenttia:

 1. Mikä siinä on, ettei (muka) tule lähdettyä tuonne Atskiin. Kivat kuvat laitoit tänne.
  Nuo paidathan roikkui n. vuosi sitten ulkosalla. Sekin oli hauskan näköistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, minunkin tulee aika harvoin käytyä, mutta nyt olen jotenkin aktivoitunut... Mutta suosittelen tätäkin, sopivan suppea!

   Poista