torstai 17. marraskuuta 2016

Päivä Tukholmassa


Käytiin taas Siljan kyydillä Tukholmassa. Kuusi tuntia kuluu siivillä, tällä kertaa lähinnä Södermalmilla. Tuuli oli kylmä, mutta onneksi aurinko paistoi - onni matkassa, sillä viime viikolla Tukholmassa oli kuulemma satanut 70 senttiä lunta eli enemmän kuin Helsingissä. 

Käveltiin Söderin kupeessa kulkeva Monteliusvägenin maisemareitti, joka hiekotuksesta huolimatta oli lumisateen jäljiltä edelleen liukas. Kannatti kumminkin, sillä vastarannalla Kungsholm hehkui auringossa. Ihastuttiin muutenkin Hornsgatanin seutuun, mm. kivoja butiikkeja ja kirppiskauppoja. Lähipäivien lumisateista huolimatta usean kuppilan ja kaupan ulkopuolelle oli aseteltu kukkia, penkkejä ja/tai kynttilöitä. Ruotsalais-tanskalaista hyggeä?

Hornsgatanin toisessa päässä on Helsingin Punavuorta muistuttava Hornstullen kaupunginosa ja Tantolunden siirtolapuutarha-alue, jossa viihdyimme edellisellä Tukholman reissulla (täällä). Tästä huolimatta seudulla täytynee vierailla vuelä uudelleen, mm. kesäviikonloppuina rantaan pystytetään markkinat ja kirpputoreja (täällä).

Iltapäivällä kävimme Magasin III -taidehallissa (täällä), joka sijaitsee vanhan varastorakennuksen toisessa kerroksessa Värtahamnin vieressä Frihamnissa. Yksityisessä taidehallissa oli kaksi taitavasti ja katsojaystävällisesti esille asetettua näyttelyä: amerikkalaisen Tony Ourslerin (s. 1957) äärettömän kiehtovia moderneja videotöitä ja ruotsalaisen Christine Ödlundin (s. 1963) tutkielmia, joissa yhdistyi mielenkiintoisesti kasvitiede, taide, liike ja ääni. Magasin III on käymisen arvoinen nykytaiteeseen keskittyvä ihmisenkokoinen taidehalli.

Tukholma on marraskuussakin helppo ja kodikas matkakohde!


4 kommenttia:

 1. Tukholman-risteily on mukava tapa katkaista arjen harmautta, etenkin tähän vuodenaikaan ja sitten kesäisin saaristoa ihaillen. Ja tuo naurava taideteos on rautaa, sai hersyvän hymyn huulille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja etenkin kun suu puhui ja silmät mm. iskivät silmää eli kyseessä oli herskyvä videoteos! Näyttely on nähtävissä vielä keväällä 2017...

   Poista
 2. Kiva reissu. ja ainakin näiden kuvien perusteella näitte monta kivaa juttua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon koettiin, vaikka vain pari juttua oikeasti valittiin. Pyrin lähimatkoilla keskittymään pariin juttuun, jotta jää mielenkiintoa seuraavillekin reissuille :):)

   Poista