perjantai 18. marraskuuta 2016

Ostoksia reissusta


Ruotsin reissulla sorruin ennakkoaatoksista huolimatta ostelemaan vähän suurta ja paljon pientä. Laivan lego-kaupasta pakattiin lähes-kuusivuotiaalle synttärilahjaksi ainakin mummista cooli starwars-huppari. Vastapäisestä muotikaupasta mummi löysi itselleen alennuksessa olleen juuritarpeellisen polvipituisen mustan ja kevyen sadetakin.

Tukholman Horngatanin suloisesta butiikista ostin joulupöydän koristeeksi pihlajanmarjajäljitelmistä pujotetun nauhan ja itselleni ihanat seebrakuvioiset farkut. Kaupassa oli kiva myyjä, joka ystävällisenä etsi sopivia kokoja vajaakieliselle suomalaismummille. Aiemmilla Ruotsin reissuilla olen herkästi vaihtanut kielen sujuvampaan englantiin, mutta nyt Ukin esimerkin innoittamana pitäydyin kouluruotsissa, ja yllätyksekseni sain äärestystavällistä palvelua. Ja oli kivaa!

Horngatanin kulmassa jäi käymättä mukavan näköinen mm. pellavavaatteita myyvä KetUS-butiikki (täällä) - hyvä syy uuteen Tukholmen reissuun!


2 kommenttia:

  1. Kun olin tuolla syksyllä, niin harmittaa kun en ollut sisäistänyt valuuttaa. Hämäs kaupassa ne korkeat hinnat heh, eli ne satasen luvut. Ja niin jäi ostamatta ihana trikoo hame ja pitkä villis (olis ollut yhteensä jotain 80 e). Toisaalta en edes sovittanut sitä. Laivalla kuultiin, että Tukholmassa olisi ollut 30 % halvempaa kuin Suomessa. Mutta silti ostin "vain" ihanat viininpunaiset talvinilkkurit.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, unohtaa usein että Ruotsissa ei ole euroa... Ensi kerralla, Orvokki!

      Poista