perjantai 11. marraskuuta 2016

Kahvia modernisti


Käytiin Siskon suosittamana Kluuvikadun ja Aleksanterinkadun risteyksessä avatussa Pauligin Kulmassa (täällä). Kaksikerroksinen valoisa kahvila, jonka isoista ikkunoista oli mukava seurata lumisilla kaduilla ohikäveleviä ihmisiä. Istuttiin yläkerrassa yllättävän mukavissa katosta roikkuvissa korituoleissa nauttien myöhäistä aamupalaa.

Tiskillä oli valittavana kymmenkunta eri kahvilaatua, ja tämän jälkeen piti vielä päättää lähes kymmenestä eri valmistustavasta. Espresso ja cappuccino olivat tuttuja, mutta muista vaihtoehdoista en ymmärtänyt mitään.

Lisäksi oli tarjolla smootheja, raakakakkuja ja nyhtökauralla täytettyjä gluteiinittomia sämpylöitä. Mummi oli ymmyrkäisenä, mutta Siskon avustuksella selvittiin. Tilasin yksinkertaisimman juoman eli nepalilaisen suodatinkahvin (pieni kuppi, joka vastasi entisajan isoa kuppia), tuorepuuron (Siskon ylipuhumana) ja kardemummapullan (ensi viikon Tukholman matkan innoittamana). Sisko osasi nuorempana tilata minulle täysin tuntemattoman flat white -kahvin. Peruskahvini osoittautui maukkaaksi, ekaa kertaa maistamani tuorepuuro oli herkkua ja kardemummapulla superhyvä - mausteinen, kostea ja sopivan kokoinen.

Kuppilassa oli kivasti tilaa ja mukava tunnelma, joten palataan toistekin. Ja tuorepuuroa uskallan tämän jälkeen maistaa muissakin kahviloissa.

2 kommenttia:

  1. Ihana kahvila, tarttis joskus raahautua Hesaan ja käydä tuolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teepä Hesan retki sieltä Espoon perukoilta :):)

      Poista