perjantai 1. heinäkuuta 2016

Hei Heinäkuu


Työssä käydessäni heinäkuu oli lomakuu, jolloin pyrin elämään ilman aikatauluja. Sen huomasi saavuttaneensa, kun ei enää tiennyt mitä viikonpäivää elettiin. Jokainen päivä oli juhlapäivä - tiistai ei eronnut lauantaista. Ukin johdolla valmistauduttiin päivän kohokohtaan - ruokailuun - ja herkuteltiin pitkään ja rauhassa. Aina jälkkärin kera. Usein pöydässä oli myös varhain leskeksi jäänyt Äitimuori ja lasten yökylään tulleita kavereita, välillä Sisko tai Parasystävä perheineen. Aurinko paistoi ja kärpäset pörisi.

Eläkkeellä ollessani heinäkuu ei ajan käytön suhteen merkittävästi eroa helmikuusta. Mutta arkinen elämä kesäisellä mökillä on sosiaalisempaa ja luontohakuisempaa - enemmän ulospäin suuntautunutta. Vieraita käy vähän, mutta aikuiset lapset kumppaneineen ja lapsineen piipahtavat tiheästi.

Sisä- ja ulkotilan välinen raja häviää. Elämä siirtyy ulos - kahvitellaan ja syödään usein pihalla. Pöytäliinat levitetään aamuisin pihapöydille ja riippukeinut ripustetaan pihapuihin. Savustusuuni ja rannan nuotiopaikka ovat ahkerassa käytössä. Ukki ja nuoriso saunovat joka ilta (paitsi tänä kesänä, kun saunaa remontoidaan), Mummi säästeliäämmin. Aamu-uinnit palaavat ohjelmaan, kunhan remonttimiehistä päästään.

Aurinko paistaa ja kärpäset pörisee - edelleen. Ja villiviinit kipuavat punamultaseinää...

2 kommenttia:

 1. Kuulostaapa upealta tavalla viettää kesä ja heinäkuu.
  Totta, eläkkeellä ei viikonpäivillä eikä juuri vuodenajoillakaan ole merkitystä. Itse olen tehnyt kait 30 vuotta kotona töitä, ja väliin oli todella vaikea muistaa onko arki tai viikonloppu. Ja sama jatkuu nyt eläkkeelläkin (pienien työrupeamien kera). Ja minun oli luultavasti tavallista helpompi siirtyä eläkkeelle verrattuna töissäkäyviin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tein pari viimeistä työvuottani kirjoitustöitä pääosin kotona olevassa työhuoneessa, mutta eläkeiän koittaessa tyhjensin huoneen kaikesta työhön liittyvästä matskusta - papereista ja kirjoista - ja SIIRRYIN täyseläkkeelle, jota muuten kutsutaan edelleen vanhuuseläkkeeksi. Nyt pääosin laiskottelen...

   Poista