tiistai 19. heinäkuuta 2016

Takas lavalle

Eilen aikataulut sopivat ja pääsin toistamiseen Littoisten lavan tanssitreeneihin - ensin pari tuntia plus kuuskymppisten seurassa ja sitten toinen parituntinen sekalaisemmassa porukassa.

Ikäryhmässä harjoittelimme hidasta valssia. Paikalla oli kivasti porukkaa - enemmän kuin pari viikkoa sitten, myös innostuneita miesviejiä (täällä). Alkeisjatkoryhmässä oli edelliskerran tapaan runsaasti treenaajia - sopivasti vähempi osaajia ja pidempään harjoitelleita.

Valssia vietäessä keskityin siihen, että ensiaskel vas jalalla otetaan suoraan taakse vientisuuntaan, ja naisassarin viennissä sain treenata myös kehräkäännöstä. Lopussa Antti-Ville opetti naisen kädenalta viennin: Ensin tanssitaan oikean käännöksen alku (yks, kaks, kol), minkä jälkeen nainen astuu oik jalallaan kanta-askeleen miestä kohti (yks) ja kääntyy päkiöillä vauhdikkaasti puolitoista kierrosta miehen ohi ja editse tämän oik puolelta liikkuen tanssin menosuuntaan (kaks, kol), seisten lopussa miestä kohti selkä menosuuntaan. Liike jatkuu perusaskeleella eli nainen astuu vas jalallaan taakse (yks), oikealla sivulle (kaks) ja yhteen (kol).

Tykkään, että jo alkeisjatkotunnilla Antti-Ville opettaa selkeästi kunkin tanssin tekniikkaa sekä antaa vinkkejä miten löytää ko tanssin luonnetta. Sekä tekniikkaa että tunnetta. Miesviejissä tuntuu olevan enemmän tanssin "treenauksesta" eli askeleiden hiomisesta ja hyvästä viennistä kiinnostuneita kuin Helsingin vastaavissa harkoissa. Minäkin koen oppivani sekä uutta askellusta että ohjaavaa vientiä.

Rumbassa jalkaterät on hieman ulospäin ja painopiste päkiöillä. Lantio tekee kahdeksikkoa, jonka oikea rytmitys on vielä hakusessa. Etenkin paikalla askeltaessa oikea lantionliike tuntuu vaikealta. Vaikka rumban liike näkyy voimakkaimmin lantiossa, se väreilee selkeästi koko kehossa. Eli myös yläkroppa elää, vaikka liike ulospäin on lantiota vaimeampaa. Parin viejän kanssa löysin yhteisen liikkeen, ja tanssin ilo pilkahteli pintaan.

Tunnin automatka Salon mökiltä Littoisten lavalle ei haittaa, kun tietää pääsevänsä kivoihin treeneihin kivaan porukkaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti