keskiviikko 27. heinäkuuta 2016

Vaivaton valssi

Hidas valssi on tällä hetkellä suosikkini - leikkisän foski-fuskusekoituksen ohella. Littoisten lavan treeneissä Kaarinassa on kahdesti peräkkäin ollut hidasta valssia. Jälkimmäinen kerta oli maanantaina rumba-kaksituntisen jälkeen illalla kahdeksasta kymmeneen. Kun sen jälkeen ajoin iltasumussa vielä tunnin matkan mökille, niin johan oli mummi rääkätty.

Sankan sumun takia tarvitsin autossa pitkiä valoja, mutten löytänyt kuplasta oikeaa nappia, joten jouduin koko loppumatkan pitämään vas kädellä vilkkuviisaria yläasennossa, jotta näin kunnolla eteeni. Ja kun kädet olivat jo pitkän tanssirupeaman jäljiltä vähän jäykät.... Lopulta kotona, ja puolen yön jälkeen pehkuissa.

Opinko uutta? Valssissa kakkosaskel astutaan aina päkiällä. Promenadissa kroppaa avataan vain 45 astetta ja nainen voi kääntää päätään menosuuntaan tai jättää kääntämättä. Antti-Villen mielestä on mukavampi, jos nainen ei käännä päätään avauksen suuntaan, vaan pitää päänsä valssin perusasennossa eli katsoo miehen oik olkapään yli vähän omalle vasemmalleen. Jos nainen kääntää päätään, niin myös hänen kroppansa kääntyy helposti liian auki, ja tämä ei ole tarkoitus valssipromenadissa.

Naisen astuessa promenadiasentoon vas jalallaan hän vetää oik jalkansa ensin kiinni vas sääreen astuen oik jalallaan eteenpäin tanssin menosuuntaan kolmosaskeleelle "myöhästyen" ja vasta miehen ohjauksesta.

Näin Littoisissa maanantai-iltana - lähes kolmenkymmenen asteen helteessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti