torstai 30. kesäkuuta 2016

Sylissä


Onko mitään ihanampaa kuin tuntea vastasyntynyt sylissään? Tiistaina vierailin nuorten vanhempien luona ja sain ensi kertaa puristaa kahdeksan päivän ikäisen Vauvelin syliini. Ja keskiviikkona nuori perhe käväisi kaupunkikodissamme ja sain taas rutistaa yhdeksän päiväistä sylissäni lähes tunnin.

Oma lapsenlapsi herättää ihan ytimissä tuntuvan kaipuun ja halun kaapata pikkuinen syliin. Halia ja paijata. Tuudittaa ja tyynnytellä. Tuntea pienen kehon suloinen lämpö. Ja tuijottaa loputtomiin - kyllästymättä.

Viikon ikäinen Vauveli ilmehtii ja liikuskelee koko ajan - niin valveilla kuin nukkuessaan. Vääntelee suutaan, sirrittelee silmiään ja "hymyilee". Venyttelee ja ponnistelee raajojaan koko pienen kehonsa voimalla - aivan kuin möyrisi vielä äitinsä kohdussa - päästellen monenlaisia ääniä molemmista päistä. Välillä Vauveli rauhoituu hetkeksi vetäen jalat ja kädet suloisesti koukkuun vartaloaan vasten. Alkaen taas uudelleen väännellä naamaansa ja venytellä raajojaan holtittoman näköisesti.

Mummin kolmas Rakas!

10 kommenttia:

 1. Tuollainen vauveli on suloinen. Pienet luut ja tuoksu - sitä ei voi kuvailla. Pienet vauvat on ihania, mutta mikä siinä on, että omaa lihaa ja verta on eriyisihana.
  Kirjoitit upeasti tuntemuksiasi, itse en osaisi. Mutta yhdyn täysin ajatuksiisi. Ja onnea vielä kerta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Orvokki! Joo, unohdin tuoksun! Se tunne kun painaa nenän pienen silkkiseen päälakeen ja nuuhkaisee - imelää, rasvaista, untuvaista. Ja tietenkin se löysän maitoulosteen haju, jota äitini sanoo aina rakastaneensa (??)

   Poista
 2. Ei ole - siis mitään ihanampaa! Kaipuu, totta, ihan kuin oma keho muistaisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo Marjatta, se on totta että kenon muisti nostaa pintaan tunnot omasta äitiydestä kymmenien vuosien takaa. Ja palauttaa mieleenkin ne onnen ajat joista unohduksiin ovat jääneet kaikki valvotut yöt ja ja huolen hetket. Kokee vain vauvan ihanuuden - isovanhemmuuden iloja.

   Poista
 3. Huh, todella vauvoissa on jotakin taikaa. Ja ollapa joskus niin onnekas kuin sinä että nauttia siitä vielä mummonnakin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vauvojen elinehto on taito hurmata ja herättää voimakas hoitohalu. Rakastettavia olentoja!

   Poista
 4. Ihana kuva, suloinen vauveli mummin hellässä huomassa.<3


  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun vanhemmat hetkeksi luovuttavat myös Mummin sylkkyyn...

   Poista
 5. Suloinen pieni <3 Kaikkea hyvää hänelle elämässä.
  Onnittelut teille kaikille elämän kauniista jatkumosta.

  Aurinkoista heinäkuuta Inna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos onnitteluista! Lämmintä heinäkuuta myös Sinulle!

   Poista