sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Juhannus mökillä


Aattona koko mökkipoppoo - pikkupojat, työviikon väsyttämät vanhemmat, edellisen yön Hesassa juhlinut Juniori ja iltauniset eläkeläiset - vetäytyi nukkumaan jo ennen yhtätoista. Juhannusnotski sytytettiin vasta juhannuspäivänä puolelta päivin, ja herkuteltiin makkaroilla ja nuotioperunoilla.

Pyhiksi riitti jälkkäreitä: Perjantaina älyttömän hyvää mansikkakakkua, johon Esikoinen oli piilottanut marsipaania, mascarpone-juustoa ja seljankukkamehua, lauantaina kuvassa olevaa raparperijuustokakkua ja sunnuntaina Mummin kokeiluna raparperi-suolapähkinäpaistosta.

Päivät saatiin nauttia lämmöstä ja auringosta, ja kaikki viihtyivät pihalla tavanomaisissa mökkipuuhissa: Nuoret raahasivat risuja ja kaadettua vesaikkoa poltettavaksi, Mummi "järjesteli paikkoja" ja istutti kukkia, Ukki maalasi rakenteilla olevaa rantasaunaa ja Pikkupojat nauttivat vedessä pulikoinnista, luonnon tutkimisesta ja "rakentelusta". Välillä piipahdettiin sisällä, jossa Pikkupoikien kanssa jatkettiin Maija Poppasta ja Esikoisen innostaessa koottiin 500 palan palapeliä.

Juhannusiltana katsottiin Ukin kanssa EM-jalkapalloa (Kroatia hävisi Portugalille - harmi). Ja pelin venyessä yli puolen yön saatiin verannalta ihailla upeaa auringonlaskua.

Syömisen, futiksen ja "järjestelyn" lomassa Mummi kutoi sukkia ja sylitti Murua.4 kommenttia:

 1. Ihana juhannus teillä. Juustokakku näyttää herkulliselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä Esikoinen on perinyt edesmenneen isoisänsä taidon - on oikea konditorimestari! Mukavaa kesäkuun loppua Sinulle!

   Poista
 2. Kuulosti ihanan mukavalta juhannuksen vietolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ja kiva kun Esikoisen perhe viihtyy kanssamme - vielä hetken, sillä oma mökki on kiikarissa...

   Poista