sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Uusi reissu?


Corunassa eksyimme eräänä päivänä Ukin kanssa lounaalle täpötäyteen Pulpeira de Melide -ravintolaan Plaza de Espana -puiston reunalla (täällä). Ruoka-annokset jo tilattuamme huomasimme, että kaikki muut ruokailijat - paikallisia - söivät herkullisen näköistä, uunilautaselta tarjottavaa mustekalaa. Mitä lie? Me emme olleet tilanneet mustekalaa, vaan jotain mitä en enää edes muista...

Paluumatkalla Madridin kalahallissa tajusin, että muiden syömä herkku oli Pulpo Galegoa ja netistä luin, että kyseinen ravintola oli kuuluisa juuri tästä erikoisuudesta. Pulpo Galego on tyypillinen galicialainen tapa tarjota mustekalaa: tapaslautanen, jolle on kauniisti järjestetty erimuotoisia grillattuja mustekalan paloja.

Olisikohan riittävä syy uuteen reissuun? Toivottavasti...

4 kommenttia:

  1. Muuten kyllä uusi reissu olisi paikallaan, paitsi nuo mustakalat.. Minä nirsona ja esteellisyyjänä en tohtisi syödä. Taitaa minulta mennä moni kokemus ohi suun.. heh.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minustakaan mustekalaruoat eivät ole kovin kauniita, enkä ole ollut niiden ystävä. Yllätyksekseni tuolla Pohjois-Espanjan reissulla sain maistaa tositosi hyviä mustekalaruokia. Oikein tehtynä ja TUORESTA raaaka-aineesta liha on mureaa ja pehmeää!

      Poista