sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Merta ja majakoita

Punta da Parcan majakka

"Tämä on minun onnen päiväni", sanoi nelivuotias Ukille, kun Ukki osti Salon Anttilasta pojalle starwars-legoukon ukkojen kahdenkeskisellä mökkimatkalla.

Minun onnenpäiväni oli lauantai, kun sain käydä kahdella majakalla Galician edessä olevalla ns. kuolemanrannikolla, joka espanjaksi on Costa de la Muerte ja galician kielellä Costa da Morte. Ensin tutustuttiin Muxian rantakaupungissa Punte de Barcan vaatimattomaan majakkaan, jota ympäröi upeista valtameren hiomista kivenjärkäleistä muodostunut niemeke. Horisontissa majakan takana häämätti jo lupaavasti toisen majakan, Cabo Vilanin torni.

Edelleen toimiva Cabo Vilanin upea majakka ja sieltä aukeava huima valtamerinäkymä hurmasi meidät kaikki. Lähes 30 metrinen majakkatorni on rakennettu 105 metriä korkealle kallionjärkäleelle. Vuonna 1890 avattu majakka on aikoinaan ollut Espanjan ensimmäinen sähköistetty majakka ja sen valo kantaa 55 km. 

Jylhää, jumalaista ja meditatiivista. Merta ja horisonttia jaksaa tuijottaa. Ja tunnustella sileitä kiviä. Onneksi Lontoontyttö on tässä tullut äitiinsä ja näyttää aistivan samat voimat.

Malcipan satama

Capo Vilanin upea majakka

2 kommenttia:

 1. Upeaaaaa, tuo ylin kuva.. ah sitä maisemaa voisin tuijottaa ikuisuuden. Samoin kun tuolla majakkakalliollakin voisi olla vaan ja antaa ajan kulua.
  Tällaisella matkalla on parasta kun on samoin ajattelevat kumppanit, samoin aistivat. Ei tule tunne, että on kiiruhdettava kiireisen mukana pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yhden tai useamman matkakumppanin kanssa matkustaessa vaatii oppimista, että kukin uskaltaa ja osaa sanoa selvästi, mitä haluaa ja mistä ei tykkää. Vaikka sitten päädyttäisiinkin kompromisseihin. Reissussa ja elämässä harjoitellaan edelleen näitä yksinkertaisia juttuja. Ja ehkä vähän aina edetään...

   Poista