perjantai 2. lokakuuta 2015

Gaudin oikku


Torstaina vuokrattiin Ukin kanssa Bilbaosta auto ja ajettiin Pohjois-Espanjan rantoja pitkin Gijoniin. Matkalla pysähdyimme lounaalle pienessä rantakaupungissa Castro-Urdialeksessa (paikkakunnan nimi selvisi vasta jälkeenpäin) ja jaloittelemaan Comillaksessa, josta pitkän hakemisen jälkeen löydettiin Antoni Gaudin (1852-1926) suunnittelema yksityistalo Capricho de Gaudi eli Gaudin oikku tai päähänpisto. Samaa tunnistettavaa tyyliä kuin kuuluisammat Gaudi-rakennukset Barcelonassa. Mielenkiintoista, värikästä ja kekseliästä - 1880-luvulta.

Illan hämärtyessä saavuimme Gijoniin, jossa majoituimme puistonlaitaan mielenkiintoiseen Hostel CostaGijoniin (kahden hengen huone wc/suihkulla ja aamiaisella 45 euroa/yö) ja illastettiin vasta iltakymmenen jälkeen - täysin vastoin iltaunisen Mummin tapoja.

Saimme nauttia koko päivän upeista maisemista. Vehreää ja vuoristoista, paljon laiduntavia lampaita ja lehmiä. Tuli mieleen Toscanan maisemat - lisänä vain mereltä puhaltava tuuli ja vehreyden välissä vilahtavat vaahtopäät.

6 kommenttia:

 1. En ole koskaan käynyt Espanjassa. Mutta olen kuullut sieltä paljon tarinoita ja katsonut kuvia. Taas ensi viikolla saattelen tyttäreni Espanjan-koneeseen, jo toista kertaa tänä vuonna. Haluaisin nähdä vuoret, pieniä kaupunkeja, pyhimyskulkueita ja pääsiäisnäytelmän. Ovatkohan ne oikeasti olemassa, kaikki? En ole varma. Muistan, kun tulin Roomasta joskus kauan sitten, kun poikani oli aivan pieni. Hän oli kuullut entisistä roomalaisista ja kysyi hämmästyneenä: "Mitä, voiko Roomassa käydä?" Niin minäkin voisin kysyä, monista paikoista. Ehkä joskus on Espanjan vuoro.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pohjois-Espanja on yllättänyt minut positiivisesti. Mielikuvat Espanjasta liittää usein etelän entisille turistirannoille. Pohjoisessa on rehevää, vuoristoista, väljää ja lumoavan kaunista. Yllättävän vähän osataan englantia, mikä tekee matkanteosta vanhanaikaista seikkailua!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Talo on outo ja kiehtova. Pohjois-Espanja kaunista ja kivaa!

   Poista
 3. Takuulla kivaa katsottavaa ja mukavaa tunnelmaa..

  VastaaPoista