keskiviikko 14. lokakuuta 2015

Kolme hostellia


Olin etukäteen varannut netistä kolme hostellia matkalle Madrid - Bilbao - Gijon - Coruna. Espanjassa hotelleja edullisemmat hostellit ovat yleensä siistejä ja turvallisia. Madridissa asuttiin kaksi yötä viehättävässä Persal-nimisessä hostellissa (täällä) rauhallisella sivukadulla Solin keskusaukion vieressä. Mukava, siisti ja persoonallinen. Leppoista yöpymistä suurkaupungin keskellä.

Bilbaossa yövyttiin edullisessa Pension La Salvessa (täällä) - kahden hengen huone 55 euroa/yö - kävelymatkan päässä Guggenheimin museosta. Meillä matka tosin piteni, kun en suostunut käyttämään oikotiesillalle pääsyn edellyttämää vanhaa rätisevää hissiä - kävelemällä kumminkin päästiin. Nukkumaan mennessä pelkäsin, että edessä olisi uneton yötä, sillä hostellin seinät olivat pahviakin ohuemmat ja junarata kulki ikkunan editse. Toisin kävin - naapurihuoneen nuoriso hiljeni täysin puoleltaöin, ja junaliikennekin lakkasi jo tätä ennen. Nukuttiin kuin tukit!

Gijonin rannikkokaupungissa sijaitsevaan Costa Gijoniin (täällä) saavuttiin automatkan päätteeksi vasta iltakymmeneltä. Mielenkiintoinen hostelli, joka sijaitsi rauhallisella laitakaupungilla suuren kerrostalon kolmannessa kerroksessa. Liekö vajaat kymmenen huonetta, meillä omalla vessalla ja suihkulla (45 euroa/yö). Erittäin ystävällinen ja avulias emäntä, joka englantia osaamattomana selvitti asiat elektoronisen tulkkaajan avulla. Huone siisti ja vuode hyvä. "Matkan paras sänky", totesi Ukki hyvin nukutun yön jälkeen.

Yllä kuva perinteisestä luoteisespanjalaisesta viljavarastosta. Maaseudulla niitä näkee lähes joka pihassa, talosta riippuen hoidettuja tai hoitamattomia. Ne rakennetaaan yleensä kivestä (joskus puusta) - eläinten takia erityisten jalkojen päälle - keskimäärin 1-1,5 x 2-3 metrisinä suunnikkaina. Edelleen käytössä - vaan ei asumiseen kuten Orvokki (täällä) luuli!

Majoitusta ja varastoa moneen makuun.

2 kommenttia:

  1. Hih .. ja minä kun jo meinasin kysyä, että käytittekö tuota vihreää ovea sisäänmennessä.. Mutta selvisin lopussa, mikä tämä rakennus on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olisihan sekin ollut mielenkiintoista. Yksi yö olisi ehkä mennytkin, jos ei olisi satanut - aitoissa kun on paljon reikiä ilmanvaihdon edistämisrksi.

      Poista