torstai 22. lokakuuta 2015

Simo-eno 88v.

Äitimuori ja Simo-eno juhlatamineissaan ilmeisesti rippijuhlissa. 

Simo-eno - Äitimuorin isoveli, joka on muoria vain vajaa vuoden vanhempi - täytti pari viikkoa sitten 88 vuotta. Hän syntyi Helsingissä 3.10.1927. Kaikki Äitimuorin kolme sisarusta - veli ja kaksi yli 80-vuotiasta siskoa - ovat edelleen elossa ja veljeä lukuunottamatta omatoimisia ja hyväkuntoisia. Simo-eno oli 1960-luvulla pahassa auto-onnettomuudessa, jonka vaikutukset terveyteen ovat ikääntyessä korostuneet. Mutta sinnikkyyttä ja huumorintajua löytyy edelleen.

Alla valokuva Simo-enon ja Anneli-tädin vihkiäisistä kesällä 1950 vain pari kuukautta Äitimuorin isän eli isoisäni kuoleman jälkeen. Morsiamen vieressä istuu Alma-mummi ja hänen vieressään vihkipappi. Pöydän päässä istuvat Äitimuori ja isäni, jotka tuolloin olivat vasta kihloissa, sekä oikealla Äitimuorin vieressä hänen nuorin siskonsa Eeva. Äitimuorin sylissä istuvaa lettipäistä tyttöä en tunnista, lienee morsiamen sukulaisia.
PS. Simo-eno kuoli joulukuussa 2015 Espoon hoivakodissa rauhallisesti tyttärensä läsnäollessa.

2 kommenttia:

 1. Vanhat valokuvat ovat hyvin muistorikkaita. Niitä katsellessa selaa tavallaan paljon muutakin.
  Äitisi on ollut hyvin viehättävä nuorena. Muistan nähneeni hänestä jonkun kuvan ikäihmisenäkin. Edelleen taitaa olla virkeä ja nuorekas.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, vanhat valokuvat tuovat paljon mieleen... Elettyä elämää, omia muistoja. Äitimuori on ollut ja on edelleen kaunis ja tyylikäs!

   Poista