perjantai 9. lokakuuta 2015

Aurinkoinen Galicia

Aamunäkymä Lontoontytön kämpästä

Mainitsin aiemmin Galician sateista (täällä), mutta me olemme viikon aikana saaneet nauttia useista aurinkoisista hetkistä ja päivistä. Lähes joka päivä olemme voineet Ukin kanssa syödä lounaan ulkona - mistä kumpikin nautimme. Ja kävellä pitkiä matkoja kaupungin loputtomia rantoja - ja kuunnella merta.

Valtameren ja vuorten väliin sijoittuvan Corunan ilman ala ja lämpötila saattavat vaihtua nopeasti. Vaikka aamupäivällä sataisi rankasti, iltapäivällä aurinko voi jo paistaa pilvettömältä taivaalta. Etukäteen on vaikea tietää, nousevatko taivaanrannassa näkyvät tummat pilvet kaupunkiin vai hajoavatko ne horisonttiin. Samoin on tuulen kanssa. Välillä tuuli pyörittää niin, että se nostattaa korkeita tyrskyjä ja vaikeuttaa pystyssä pysymistä, välillä ilma ja meri ovat yllättävän tyyniä.

La Coruna on iisi, arkinen ja ystävällinen kaupunki - kaupunki makuuni.

ja ilta...

4 kommenttia:

 1. Näyttää upeelta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos rakastat aaltojen tyrskettä, niin matkaapa Luoteis-Espanjaan!

   Poista
 2. Yksi upeimpiin näkymiin (ja kokemuksiin) kuuluu juuri nuo korkeat tyrskyt. Niitä ei täällä kotimaassa juuri näe (en minä ainakaan)
  Ihanat maisemat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tyrskyjä saadaan harvoin. Niitä on kiva ihailla, kun ei tarvitse mennä merelle. Tosin rannallakin ne välillä on liikaa, mm. viuoden 2014 talvella Luoteis-Espanjassakin mitattiin jättiaaltoja: noin 30-metrisiä! Siitä oli joku maininta jopa Suomenkin lehdissä.

   Poista