torstai 8. lokakuuta 2015

Hallista hautausmaalle


Coruna ja sen ympäristä on paratiisi, jos rakastaa kaloja, äyriäisiä ja muita meren herkkuja. Tuoretta, edullista ja HERKULLISTA! Parasta, mitä minä olen saanut. Jättikatkarapuja, erilaisia simpukoita, mustekalaa monella tavalla ja monia ennen näkemättömiä kaloja. Tänään syötiin Santiagossa bonito de burela -nimistä tonnikalaa muistuttavaa kalaa. Parasta ikinä!

Ja pitihän meidän käydä Corunan valtavassa kauppahallissa. Se on modernisoitu - mielestäni epäonnistuneesti - joitakin vuosia sitten, mutta sen unohtaa kun uskomattoman pitkät ja leveät kalatiskit - toistasataa? myyjää - täyttyvät kymmenistä (sadoista?) tuntemattomista kaloista ja muista merenelävistä. Ehdottomasti näkemisen ja kokemisen arvoinen. Ja taas törmättiin ystävälliseen pyöreäänn tätiin, jokaa hymyillen opasti meitä paikallaan hyöriviä turisteja. "Carnes, frutas", osoittaen sormellaan yläkertaan.

Kotimatkalla poikkesimme ilmeisen tunnetulla yli 200 vuotta vanhalla San Amaron hautausmaalla. Rakastan hautausmailla kiertelyä, mutta ensi kertaa törmäsin hautausmaahan joka vain ahdisti - tuli halu pois. Upealla paikalla meren rannalla, mutta liian ahdas (20 000 hautaa), liian vähän vehreää, kuihtuneita (!) tekokukkia. Hautausmaa, jonka pitkät ja kapeat käytävät muistuttuvit ennemminkin ruumishuonetta kuin hautausmaata.

Päivän saldo: elävä ja vilkas kalahalli ja hautausmaa, josta kuolleetkin karkaavat!

4 kommenttia:

 1. Hautausmaat ovat minustakin hienoja silloin kun niissä vanhat haudat saavat sammaloitua yhtä vanhojen puiden siimeksessä, lehvästöjen suhinassa. Olen jossain myös törmännyt saman näköiseen, täysin kivettyyn ja jotenkin levottoman oloiseen hautausmaahan, olisiko ollut Portossa Portugalissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi joku muukin on kokenut saman levottomuuden tunteen - joku joka tykkää hautausmaista...

   Poista
 2. Minäkin tykkään hautausmaista. Ja kovin erilaisia ovat eri maissa (no, muutamassa maassa, joissa olen niissä kiertänyt). Mutta tällaista en ole koskaan nähnyt, olihan tämä teillekin kokemus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten olen ennenkin kehunut niin lemmparini Helsingissä on pieni Kulosaaren hautausmaa!

   Poista