sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Porto ja meri

Pilvinen varhaisaamu ja tyrskyävä meri Portossa

Viikonloppu Portugalin Portossa Ukin ja Lontoontytön kanssa. Ajettiin autolla Corunasta tytön töiden jälkeen ja saavuttiin perille vasta ennen puolta yötä. Ystävällinen isäntä vastaanotti meidät hymyillen kotitekoisen kakun ja portviinin kera. 

Flattered-huoneisto (täällä) Porton reunalla Atlannin rannalla lumosi meidät kaikki välittömästi. Ensimmäinen kerros ja kolme isoa ikkunaa, joiden edessä kapea tie, hiekkaranta ja valtameri - esteetön näkymä suoraan merelle. Illan pimeydessäkin valtameri kuului ja tuoksui. Vanha rakennus, mutta sisustus pohjoismaisen tyylikäs - siisti ja hyvin varustettu. 

Yö oli yllättävän lämmin. Nukuttiin iso ikkuna auki ja aaltojen pauhu täytti huoneiston. Kiehtovaa ja rauhoittavaa. Aamulla oven ulkopuolella odotti kori, jossa oli kolmen hengen aamiainen, mm. vastapuristettua appelsiinimehua, lämpimiä sämpylöitä ja Portugalin herkkuja pastel de nata -leivonnaisia (voitaikinaa ja vaniljakreemiä).

Viiden tähden aamiainen viiden tähden näkymällä - aitoine ääniefekteineen.

4 kommenttia:

 1. Voi - ollapa noissa maisemissa!
  Ihanaa lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porto on idyllinen, mutta täynnä turisteja. Majapaikkammme oli ydinkeskustan ulkopuolelta ihanan rantakadun varressa. Loma meni mukavasti, kiitos.

   Poista
 2. Ihana meri ja meren kohina.
  Antoisaa matkaa ja nauttikaa elosta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meren kohinaa muistelen pimenevässä koto-Suomessa...

   Poista