sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Musiikin ääni


Eilen nautiskeltiin Siskon kanssa. Katsottiin iki-ihana, lähes kolmetuntinen Sound of music -elokuva vuodelta 1965 Orionissa Eerikinkadulla. Ja laulettiin Julie Andrewsin kanssa. 

Kansallinen audiovisuaalinen instituutti Kavi (täällä) näyttää useina päivinä viikossa vanhoja ja uusia elokuvia klubihintaan Orionin elokuvateatterissa. Kavi järjestää myös monenlaisia tempauksia: samana päivänä esitetään peräjälkeen useampia saman ohjaajan elokuvia, kuten helmikuussa kolme Richard Linklaterin Rakkautta.... -leffaa, tai katsotaan elokuva elävän musiikin tai yhteislaulun säestyksellä. Ihanaa!

Lauantaina oli Sing-along -näytös, jossa katsojat saivat laulaa elokuvan lauluja näyttelijöiden kanssa. Englanninkieliset tekstit juoksivat kuvan alaosassa, kuten karaokessa. Ja katsojat lauloivat. Sisko ja minä muiden mukana. Katsojissa oli mummia ja ukkia, jotka muistelivat nuoruuttaan. Nuorisoa, joka retroili täysillä. Ja lapsia, jotka nauttivat koroketyynyn päällä perheleffasta. Kaikki tuntuivat fiilistelevän - ja laulavan.

Raindrops on roses and whiskers on kittens
Bright copper kettles and warm woolen mittens
Brown paper packages tied up with strings
These are a few of my favorite things.

When the dog bites, when the bee stings
When I'm feeling sad
I simply remember my favorite things
And then I don't feel so bad.

4 kommenttia:

 1. oi jee, kuulostaa nastalta, nuo ovat viel täl erää niitä kehä III sisäpiirijuttuja. toivottavasti muuallakin tajuttaisiin ryhtyä järjestämään tuollaisia, kuulostaa niin mukavalta. tosin itse tyytyisin vain nauttimaan elokuvasta ja toisten laulusta, niin surkea laulaja itse olen:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään mikään häävi laulaja ole, mutta elokuvateatterin pimeässä oli helppo laulaa, varsinkin kun leffan ääni oli kovalla. Joskin joidenkin laulujen sanat oli nopeaa englanninkieltä eikä mummin kieli aina nopeuteen taipunut.

   Poista
 2. Kiva idea tuo yhteislaulu. Kyselit tanssista, treenit polkaistu tänään käyntiin, 3 tuntia meni siivillä ja jotain opittiinkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaksi jo ollut ja molemmat myytiin heti loppuun. Kolmas kuulemma vielä tulossa. Kiva kun teilläkin taas tanssit alkoivat. Minäkin aloitin viime viikolla ja maanantaina jatketaan chachalla. Eiks ole jännä miten hyvin jaksaa tanssia kolme tuntia eikä hikilenkkiä enää tarvitse!

   Poista