sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Kahvikuppini 5/5


Mökillä joulun ja uuden vuoden välipäivinä juotiin glögiä. Tsaikkalaseista, jotka Esikoinen osti Pietarista 1990-luvulla ollessaan siellä viikon leirikoulumatkalla. Lasit ovat seitinohuita, mutta ihmeen kestäviä - kaikki kuusi lasia ovat vielä ehjiä.

Esikoinen luki helsinkiläisessä kielikoulussa pitkää venäjää, ja kieliluokat tekivät opettajiensa kanssa 1-2 pitkää matkaa ko. kielen eli ranskan, saksan tai venäjän kotimaahan. Oppilaat majoittuivat yleensä viikoksi paikallisiin perheisiin, ja Esikoinen sai tutustua sydämellisiin ja vieraanvaraisiin perusvenäläisiin perheisiin. Ennen Putinin ja Ukrainan aikaa...

Sain tämän kahvikuppihaasteen Pirjolta Virtuaali Moleskine -blogista (täällä). Haasteessa piti kirjoittaa viidestä kahvikupista ja niihin liittyvistä muistoista ja tunnelmista. Harvakseltaan olen niitä blogiini kirjoitellut - löytyvät sivupalkin Haaste-otsikon alta. Koska kahvikuppi/kahvila-juttuja vielä riittää, jatkan haastetta vielä viidellä postauksella. Lisää luvassa lähiviikkoina.

10 kommenttia:

 1. Onpa kauniit tsaikkalasit! Hyvän ostoksen on esikoisesi tehnyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Ja teekin maistuu paremmalta kuin perusmukista.

   Poista
 2. No nyt on kyllä hienot teelasit!
  Meilläkin keskimmäinen luki pitkää venäjää. Kuhmon yläkoululla oli ystävyyskoulu Kostamuksessa aivan rajan takana, joten vierailuja tuli tehdyksi puolin ja toisin. Venäläisperheillä oli kauniita kahvi- ja teeastiastoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä, miten paljon sitä löytyy yhteistä kokemusta "vieraista" ihmisistä. Vähitellen alan ymmärtää, miten paljon netti- ja blogimaailmasta voisi halutessaan löytää vertaistukea vaikeissa elämäntilanteissa.

   Poista
 3. Hienot tsaikkalasit. Minullakin olisi tuollaisia pidikkeitä monta, mutta lasit puuttuu.
  Oikein onnellista tätä vuotta sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä lasit on käytössä mökillä, jossa ei ole astianpesukonetta, joten lasit pestään hellyydellä - ehkä? Tai useimmiten ainakin...

   Poista
 4. Onpas kauniit lasit! Minä en varmaan edes raaskisi käyttää, kaapissa pölyttyisivät....hyvää alkanutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nykyään yritän käyttää kaikkia tavaroita ja luopua sellaisesta jota en tykkää tai raaski käyttää. Antaa tutuille tai myydä eteenpäin. Siis yritän, aina se ei onnistu, jos tavara on oikein rakas.

   Poista
 5. Todellakin, kauniit lasit!
  Kiva kun lähdit haasteeseen mukaan. Näitä kuppitarinoita ja muistoja on kiva lukea.
  Kahvilajuttuja odotellen :)
  Oikein hyvää loppiaista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kuppiloista ja niissä istumisesta sekä yksin että seurassa. Aina löytyy hetki kahvi- tai teekupposelle. Yritänpä seuraavassa postauksessa löytää jonkun ennen kokemattoman kuppilan. Haastetta haasteeseen.

   Poista