perjantai 23. tammikuuta 2015

Lastenvahdit


Pikkupoikien vanhemmille sattui työmatkat samoille päiville, joten pojat asustavat Ukin ja Mummin luona torstaista lauantaihin. Eilen aamulla ostettiin Hakaniemen hallista neljä kuhafilettä ja puolentoista kilon kirjolohi. Ukin ja Pikkupoikien päikkäreiden jälkeen pakattiin auto ja suunnattiin kahdeksi yöksi Suomusjärven mökille. Nykyaikaiset turvaistuimet vievät hurjasti tilaa ja Juniori, Chloe ja Muru mahtuivatkin nipinnapin mukaan. Matkalla ostettiin vielä lisää eväitä Saukkolasta, joten auto oli Täysi.

Tänään Pikkupojilla on ollut täysi höyry päällä jo puoli kuudesta lähtien. Onneksi Juniorin ja Opiskelijapojan vanhat legot on säilötty mökille. Samoin tykätyimmät 1980- ja 90-luvun lastenkirjat on säästetty. Ja kirjathan lisääntyvät kummasti - aina Mummin kirppisretkien jälkeen. Onneksi molemmat pikkupojat rakastavat kirjojen katselemista. Ja Mummi ääneen lukemista.

Auringon noustua Ukki tarkisti kairalla järven jään paksuuden, minkä jälkeen kolmikko viihtyi pitkään rannassa pilkillä. Kalaa ei tullut, mutta into oli kova. Iltasella savustetaankin hallista eilen hankittu kirjolohi.

Yöllä hiiri oli jäänyt hiirenloukkuun roska-astian taakse. Mökkielämä on täynnä jännitystä!

Vaatepinon päälle ikuistui myös poikien herkku - Ukin tekemä lohileipä.

4 kommenttia:

 1. Tätäpä luki niin mielellään! Varsinkin lastenkirjojen kohdalta. Eikö niitä vain löydykin niin paljon ja hyviä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun saa mummina oikein luvalla taas lukea lastenkirjoja. Huomasin omien kasteni ollessa pieniä, miten paljon on hyviä lastenkirjoja. Toisissa kietovat kuvat, toisissa teksti ja osassa molemmat. Välillä viehättää pikkutarkat yksityiskohdat ja välillä sinnepäin tehdyt vesivärikuvitukset. Ja myös ajankuvaa on mukava seurata kun välillälukee 1950-luvulla ja välillä 2019-luvulla julkaistuja kirjoja. Ja kaikki kiehtoo myös tyttärenpoikiani!

   Poista
 2. voisiko enää tuon mieluisampaa puuhaa olla ukilla ja mummilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa ja antoisaa on, mutta välillä täytyy joku päivä vetee henkeä viikareiden kotiuduttua.

   Poista