keskiviikko 14. tammikuuta 2015

Mummin rotta

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. On kyllä, mutta piti turkin takkusuuden takua ajaa lähes klaniksi. Onneksi trimmari jätti edes vähän snautseripartaa.

   Poista
 2. Ihana koira. Olen itse viikon vanha blogisti ja 7 kk pikku prinsessan mummo. Aloitin mummo ja koira-blogin pitämisen, jotta oppisin uuden taidon ja saisin jotain aivojumppaa päiviini. Löysin blogisi, kun etsin oppia ja ideoita. Tästä blogistasi tulin hyvälle tuulelle, kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei mummo! Blogin kirjoittaminen on yllättävän kivaa touhua. Kävin blogissasi ja tulen toistekin. Jatkoa aivojumpalle!

   Poista
 3. Suloinen on tämä 'rotta' kun mikä!
  Meilläkin aina cockeri ajellaan, kun turkki on niin pehmeää, että menee aina kastumisesta ihan takkuun, siitä se taas kasvaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitin Murun turkki oli jo kasvattajan ennusteen mukaan niin pehmeä, että nyppiminen ei tulisi onnistumaan. Ja niinhän siinä kävi. Pehmeän turkin haitta on sen takkuuntuminen. Ja kun valkoista turkkia pitää vielä lähes joka ulkoilun jälkeen pestä, niin takkuuntuminen on taattu. Oletko keksinyt mitään helpotusta asiaan?

   Poista
 4. Ihana Muru! En tiedä onko takkuuntumiseen mitään keinoa, pohjavilla voi mennä kyllä takkuun karkeakarvaisellakin. Varmaan auttaa, jos pohjavillaa poistaa säännöllisesti pohjavillaveitsellä. Viime trimmausvälissä en ehtinyt/jaksanut/muistanut/viitsinyt, ja trimmaaja sai tehdä käppänän kanssa hurjasti töitä. Kyllä noita pehmeäkarvaisiakin voi ja mielestäni pitäisi nyppiä, kunhan sen tekee silloin kun karva on kunnolla irti. Eka käppänäni oli myös hyvin pehmeäkarvainen pippuri-suola, mutta ammattitaitoinen trimmaaja sai sen kyllä nypittyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maija käppänätiedoista. Meillä Muru on eka snautseri ja nypittävä koira, joten paljon on opittavaa. Meidän eka trimmari antoi ymmärtää että joitakin yksilöitä ei pysty nyppimään ja nyt olemme sillä tiellä. Vaikea palata. Meitä ei haittaa muu kun tuo jatkuva takkuuntuminen. Koira on edelleen valtavan herttainen ja täyden kympin koira.

   Poista
  2. Voipi olla ettei enää voi nyppiä kun on koneella ajeltu. Eikä tietty haittaa jos ei ole näyttelytähti. Ilmeisesti karva vaihtelee eri värien välillä ja samanväristenkin kesken paljon. Sanotaan, että nypitty karva on säänkestävämpi eikä karvaa lähde koirasta, tuokin asia vaihtelee. Meidän vanhaa suursnautseria ei ole enää nyppimällä kiusattu, vaan ajettu jo useita kertoja koneella. Karva on silti pysynyt hyvänä ja karkeana. Mukavia hetkiä risuparran kanssa!

   Poista
  3. Kiitos Maija tiedoista. Kasvattaja sanoi, että valkoisilla pehmeäkarvaisuutta on muita värejä useammin ja että karveita karvoja nyppimälläkään on vaikea saada vallitsevaksi. Tiedä sitten. Mutta Muru on Mummin sylikoira joten sileys on valttia eikä näyttelyitä ole suunnitelmissa.

   Poista