torstai 15. tammikuuta 2015

Kirppisblogi

Olen pari vuotta pitänyt Mummin matkassa -blogin rinnalla Mummi kirppiksellä -nimistä blogia. Se on ollut suljettu, muistikirjatyylinen - vain minun luettavissani. Blogi syntyi, kun vuonna 2013 yritin kokeilla, pystynkö elämään vuoden ostamatta yhtään uutta vaatetta ja hankkimaan vaatteet vain käytettyinä kirpputoreilta tai vanhojen vaatteiden kaupoista. Poikkeuksena alusvaatteet, mutta niitäkään ei ekana vuonna tarvinnut paljon ostaa.

Kokeiluvuosi 2013 onnistui hyvin, ja päätin jatkaa ostosteni kirjaamista. Ostan edelleen paljon kirppareilta, mutta enää en ole niin tiukka, vaan tarvittaessa tai himottaessa saatan ostaa - etenkin ulkomaan matkoilta - kaupasta muutakin kuin alusvaatteita. Kauppaostokset pyrin kirjaamaan blogiini Lipsahdukset-tunnisteen alle. Vaatteiden lisäksi ostan kirppareilta paljon mm. kirjoja, lehtiä, astioita, kukkaruukkuja.

Kirpputoreilta tulee ostettua myös paljon turhaa. Turhista ostoksista osa lojuu häpeäkseni vielä kaapeissa, mutta osan olen antanut eteenpäin tutuille - jos on kelvannut - tai hyväntekeväisyyteen. Vieläkin tulee helposti napattua vaate tai tavara "varmuudeksi", etenkin jos se - kuten pääosin - maksaa 1-2 euroa tai jopa alle.

Nyt rohkenen avata Mummi kirppiksellä -blogin myös lukijoille. Blogi löytyy osoitteesta http://vuosiostamatta.blogspot.fi/ ja tämän Mummin matkassa -blogin sivupalkista.

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoista! Täällä raotetaan salaisuuksien verhoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä salaisuuksista, mutta mummin kirppisostot paljastuu.

   Poista
 2. illalla värkkäsin omaa kirbbisblogiani, löytyy osoitteesta http://kotiintuomiset.blogspot.fi. jos ehdit, niin kävisitkö vilkasee, miltä näyttää. otan vastaan mielelläni vinkkejä blogin suhteen.
  Käyn lukemassa Sinun kirppisblogia tuosta laittamastasi linkistä. mietinkin sitä, laittaisko ollenkaan kirppisblogin puolelle vieraskirjaa. mitä tuumit siitä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Käynpä heti katsomassa. Mikset laittaisi vieraskirjaa? Minulta se jäi alussa laittamatta, kun blogi ei ollut julkinen, enkä sitten ole lisännyt. Jos tunnustan, niin Mumminmatkassa-blogissa oli alussa vieraskirja, mutta kun sinne pariin viikkoon ei ilmaantunut yhtään ihmistä, niin poistin sen kokonaan. Joten blogini ovat edelleen ilman vieraskirjoja. Katsotaan jatkoa..

   Poista