sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Keltaista kehiin


Viikonvaihteessa vaihdoin joulun punaiset pöytäliinat kevään keltaisiin. Kaupunkikodin lasikon pöydälle löytyi loppusyksyn Marimekon alesta ostettu herkullinen Puutarhurin parhaat -puuvillakangas (Maija Louekari, 2009). Mökille kaivoin Äitimuorin vanhan Marimekon pöytäliinan keltaisella Ananas-kuosilla, jonka Maija Isola on suunnitellut jo vuonna 1962. Ja edelleen myynnissä. 

Lukuisina väriyhdistelminä myytävä Ananas-kangas on lempi mari-pöytäliinojani. Nykyään eniten pöytäliinoja tulee käytettyä mökillä, jossa on neljä (!) eri ruokapöytää. Yksi keittiön vieressä, yksi lasikossa ja kaksi pihalla.

8 kommenttia:

 1. Tuo ananas-kangas on ikisuosikkini! Ja niin on kaunis myös tuo puutarhurin parhaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samat sanat! Kaikki värivaihtoehdot ovat ihastuttavia, ja erilaisia. Perinteinen Unikko-kangas ei sen sijaan kuulu suosikkeihini.

   Poista
 2. täältähän sitä keltaista jo löytyy! mul on pojan parven pikkuruisessa ikkunassa keltaisella pohjalla unikkoverhot, ikkuna avutuu ulkorappusille päin, usein piristyn kotiin tullessani pelkätään jo siitä, kun näen pirtsakat verhot ikkunassa!
  kyl tuosta Äitimuorin peruja olevasta pöytäliinasta näkee, et Marimekollakin laatu laskenut viime vuosina, eivät nykyiset enää kestäisi tuolla tavoin, harmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltaine piristää kummasti pimeän keskitalven jälkeen. Olen samaa mieltä Marimekon tuotteiden laadusta. Kolmekymppisillä tytöilläni on vieläkin käytössä joitakin minun nuoruuden aikaisia mari-paitoja, joita on pesty satoja kertoja ja edelleen kelpaavat. Nykymateriaali ei moiseen yllä.

   Poista
 3. Hurmaava ananaskangas!
  Tuota hehkeää keltaisenväristä en muistakaan lapsuudesta, mutta sama jouluaiheisena hehkuu kultaa ja punaista. Keltaisena se on ihana lupaus keväästä ja valosta. Hyvän mielen kangas!
  Sisko

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pääsit läpi, siskoseni! Tosi kiva! Sama on maku suvun naisilla....

   Poista
 4. Ananas-liina on myös suosikkini ja toisinaan keittiön pöydällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa meitä useampikin mummo tykätä ananaskuosista. Onneksi värivalikoima on kattava, joten jokaiselle löytyy suosikkinsa!

   Poista