tiistai 27. tammikuuta 2015

Herkkä herkku


Eilen kahviteltiin Siskon kanssa ja suunniteltiin toukokuista visiittiä Ranskaan. Ja herkuteltiin Siskon lähestyvän nimipäivän kunniaksi Runebergin tortuilla. Aleksin Torrefazione-nimisessä kahvilassa (täällä) - miksi pitää olla noin vaikea nimi?? - tarjolla oli Teemun&Markuksen (täällä) valmistamia torttuja.

Teemun ja Markuksen tortut olivat kauniin näköisiä, sopivasti tavallista vähän pienempiä ja asetettu tarjolle veikeälle alustalle. Maku oli voimakas ja koostumus kiinteä, mutta valkea kreemi tosi keinotekoisen makuinen. Olen kosteiden ja mantelisten torttujen ystävä, joten Teemu&Markus ei noussut top-kolmeeni.

Joka vuosi menee ihmettelyksi, että minkä leipomon Runski on paras. Ja vuoden päästä paras on taas unohtunut. Mennä vuosina olen tykännyt ainakin Nurmileivän tortuista (täällä). Onneksi vielä ennen Runebergin päivää (5.2) ehtii maistelemaan, jotta tämän vuoden suosikki selviää.

6 kommenttia:

 1. Minulla on tässä uus-porvoolaisuudessani runskin mentävä aukko. Maistelukertoja on takana useita, mutta en vaan tykkää ko.herkusta.

  Aleksin Torrefazione on yksi suosikkikahviloitani, tarjoilee kaupungin parasta lattea. Ja kupista, ei lasista. Minun näkemykseni mukaan väliä on sillä, mistä kahvinsa juo ja kuppi soveltuu siihen tarkoitukseen paremmin kuin lasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä se on myös ikäkysymys. Kuten kuiva/maustekakun kohdalla. Nuorena en minä - eikä yleensä nuoriso - tykkää kuivakakuista. Mutta nykyään rajastan niin paksua kuivakakun siivua kuin runskeja. Joten odottele rauhassa....
   Ja ko kahvila on mukava, kun onnistuu ohittamaan ruuhkaisan lounasajan. Ja latte kupista on luksusta!

   Poista
 2. Voih, näitä pitääkin tehdä helmikuussa <3! Siis vastaus: oman.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo taito minulta puuttuu, jotta tekisin itse runskeja. Hyvä sinä! Hyviä varmasti ovat.

   Poista
 3. Minä en ole koskaan syönyt Runebergin leivosta kahvilassa. Kerran leivoin niitä itse. En vissiin kovin hyvin onnistunut, kun en koommin ole tehnyt.
  Kaunis on kakku katsella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaunis on katsella, mutta ulkonäkö ei makua paljasta. Harmi! Monta joutuu maistelee, ennenkuin hyvän kohtaa...

   Poista