Teemun ja Markuksen tortut olivat kauniin näköisiä, sopivasti tavallista vähän pienempiä ja asetettu tarjolle veikeälle alustalle. Maku oli voimakas ja koostumus kiinteä, mutta valkea kreemi tosi keinotekoisen makuinen. Olen kosteiden ja mantelisten torttujen ystävä, joten Teemu&Markus ei noussut top-kolmeeni.
Joka vuosi menee ihmettelyksi, että minkä leipomon Runski on paras. Ja vuoden päästä paras on taas unohtunut. Mennä vuosina olen tykännyt ainakin Nurmileivän tortuista (täällä). Onneksi vielä ennen Runebergin päivää (5.2) ehtii maistelemaan, jotta tämän vuoden suosikki selviää.
Minulla on tässä uus-porvoolaisuudessani runskin mentävä aukko. Maistelukertoja on takana useita, mutta en vaan tykkää ko.herkusta.
VastaaPoistaAleksin Torrefazione on yksi suosikkikahviloitani, tarjoilee kaupungin parasta lattea. Ja kupista, ei lasista. Minun näkemykseni mukaan väliä on sillä, mistä kahvinsa juo ja kuppi soveltuu siihen tarkoitukseen paremmin kuin lasi.
Ehkä se on myös ikäkysymys. Kuten kuiva/maustekakun kohdalla. Nuorena en minä - eikä yleensä nuoriso - tykkää kuivakakuista. Mutta nykyään rajastan niin paksua kuivakakun siivua kuin runskeja. Joten odottele rauhassa....
PoistaJa ko kahvila on mukava, kun onnistuu ohittamaan ruuhkaisan lounasajan. Ja latte kupista on luksusta!
Voih, näitä pitääkin tehdä helmikuussa <3! Siis vastaus: oman.
VastaaPoistaTuo taito minulta puuttuu, jotta tekisin itse runskeja. Hyvä sinä! Hyviä varmasti ovat.
PoistaMinä en ole koskaan syönyt Runebergin leivosta kahvilassa. Kerran leivoin niitä itse. En vissiin kovin hyvin onnistunut, kun en koommin ole tehnyt.
VastaaPoistaKaunis on kakku katsella.
Kaunis on katsella, mutta ulkonäkö ei makua paljasta. Harmi! Monta joutuu maistelee, ennenkuin hyvän kohtaa...
Poista