torstai 12. joulukuuta 2024

Talvea Taattisilla


Vietän pari päivää Tyttärien tilalla Naantalin Merimaskussa. Valmistelemme yhdessä ensi sunnuntain perinteisiä joulumyyjäisiä (täällä). 

Minun tehtäviini on toistaiseksi kuulunut lähinnä ravintolakeittiön siivousta ja taatelisuklaakakkujen valmistusta. Kahdessa vuorokaudessa olen leiponut 20 kakkua (täällä), joista osa menee myyjäisten kahvilaan ja osa toisen Tyttären myyntipöydälle.

Onneksi olen ehtinyt myös vähän nauttia aurinkoisista joulukuun päivistä ja ihanan pikkutontun iloisesta seurasta :)



4 kommenttia:

  1. Ihan kuin siinä koiruli maistelisi jo joulukinkkua 😁

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, siltähän tuo näyttää, kun tarkemmin kuvaa katsoo :) Terv InnaVaara

      Poista
  2. Iltaa Kakkumestari! Enpä ole kakkuja tehnyt varmaan 40 vuoteen. Nuo kuvassa olevat kakut olet tehnyt sen vuoden 2021 ohjeen määrien mukaan? Vuoan tilavuus? Ostettava vuoka😊ja yritettävä kokeilla onnistunko. Ennen tein vain tiikeri- ja hiekkakakkuja, jossa konjakkia.
    Ihana vesseli! Ja koiru! MK

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heippa MK, Kakut on tehty vuonna 2021 kirjaamani ohjeen mukaan. Niistä tulee tiiviitä ja sopivan rasvaisia ja säilyvät hyvin jääkaapissa ainakin 2-3 viikkoa. Syödessä ovat parhaimmillaan huoneenlämpöisinä.

      Kakkua tehdessä on tärkeintä, että ei pidä liian kauan uunissa. Minä pidin alatasolla 175 astetta ei-kiertouunissa 50 minuuttia. Mukavia kakkukokemuksia, InnaAnni

      Poista