maanantai 4. toukokuuta 2020

Käytiin Koskella


Sunnuntaina tehtiin Ukin kanssa Matka. Ajeltiin autolla Salon laitamilta Salon länsipuolella olevaan Kosken kuntaan - 60 km suuntaansa. Hiljaa köröteltiin - pikkuteitä - ja nautittiin karunkauniista, keväisistä peltomaisemista.

Matkalla ihmeteltiin mm. symmetristä Kalaton-nimistä pyöreää metsälampea Hongistontien varressa. Vauhtia oli pakko hiljentää myös Rekijoella olevan Haalin Hiehohotellin kohdalla - kylmäpihatto, jossa kasvatetaan satoja hiehoja eli poikimattomia naaraslehmiä.

Perillä Koskella tavattiin Esikoinen perheineen ja heillä viikonloppua viettävä Opiskelijatyttö. Yhdessä käveltiin Paimionjokea myötäilevä lyhyt luontopolku, jossa Kosken kohdalla on pitkä Patakoski ja pienempi Myllykoski. Kumpikin koski juoksee nykyään vapaana ja ainakin näin keväällä ne olivat runsasvetisinä. Koskella saatiin ihailla myös kaunista lehtometsää, jossa runsaasti mm. rakastamaniani mukulaleinikkejä.

Kiva tavata perhettä - edes etäältä. Ja koskikin oli ajamisen arvoinen :)


2 kommenttia:

 1. Komiat ovat keväisen kosken kohinat ja kuohut!
  Mukulaleinikki aurinkokukkasineen oli uusi tuttavuus. Mukava perhetapaaminen teillä, se tekee hyvää sielulle ja sydämelle.
  Mekin tapasimme pitkästä aikaa Esikoisen, joka Kanssakulkijan kanssa selvitti uuden auton hienouksia sillä aikaa, kun me Puolisonsa kanssa heitimme kauniin, pitkän puistolenkin, jonka lammen ja ojien rannoilla rentukat loistivat. Jäi lämmin olo, joka kantaa;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukulaleinikki on helppo ja hyvin leviävä maanpeittokasvi, joka aurinkopaikoissa kukkii runsaasti.
   Kiva kun jo uskaltaa ja osaa järjestää erilaisia ulkotapaamisia läheisten kanssa - etäisyydet muistaen. Helpottaa oloa ja lisää uskoa elämän ”normalisoitumiseen”.

   Poista