lauantai 30. toukokuuta 2020

Kahvilla Kivinokassa


Helsinki-viikolla (täällä) kävin Murun kanssa lenkillä myös Kivinokassa, joka on ihana, vanhanaikainen siirtolapuutarha-alue Herttoniemen metroaseman kupeessa. Ohi ajavasta metrosta voi nähdä alueen etuosassa olevat fiinisti hoidetut ”isot” siirtolapuutarhamökit, mutta kauempaa Kivinokan niemen perältä löytyvät kymmenet metsään piilotetut, vaatimattomat ja pikkuriikkiset kesämajat.

Kivinokka kuului 1960-luvulla lapsuuteni alkukesiin. Ennen juhannusta pyöräilimme monena kesänä Siskon ja parin pihakaverimme kanssa Kulosaaresta Kivinokkaan uimakouluun - repussa lauantaimakkaraleipiä ja hiilihapotonta keltaista Stepiä. Kesäkuun alussa merivesi oli vielä kylmää, mutta muistaakseni sain suoritettua alimman maisterimerkin :)

Vuosikymmenien jälkeenkin Kivinokka vaikuttaa lähes samalta kuin lapsuudessani. Sama pölyävä hiekkatie, sama uimaranta ja samat puiden välissä pilkottavat mielikuvitukselliset kesämajat, joiden enimmäiskoko on edelleen 12 neliömetriä :):)

Pari sataa metriä uimarannan jälkeen löytyy Elannon vanha kauppa, jossa herttoniemeläinen Maija on jo vuosia pitänyt omaleimaista kesäkioskia. Ehdottomasti tutustumisen arvoinen. Kauppaa enkä kioskia muista lapsuuteni uimareissuiltani - ehkä en koskaan pyöräillyt uimarantaa pidemmälle.

Kivinokassa kaikki on kaikkien nähtävillä, sillä pienissä mökeissä eletään pakosti pääosin mökin ulkopuolella - ohikulkijoiden silmien edessä. Kiehtovaa katseltavaa...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti