keskiviikko 2. tammikuuta 2019

Way vakuutti


Viime vuonna avattiin useita uusia kahviloita ja kuppiloita Helsingin keskustaan. Kuppilakulttuuri tuntuu elävän nousikauttaan, ja asiakkaita riittänee.

Joulun alla Kalliossa asuva ja seutua rakastava Opiskelijatyttö vei Lontoontytön ja minut aamupalalle Kallion kirjaston takaa Agricolankadulta löytyvään Way-nimiseen pikkuruiseen kuppilaan. Kivijalkaleipomo ja viinibaari Way (täällä) lumosi minut heti kodikkuudellaan ja ystävällisellä palvelullaan. Kivaa ja rentoa meininkiä: aatonaattona kuppilan puolella juttutuokioilla piipahtaneen leipurin olkapäällä keikkui joulun läheisyydestä muistuttava minitonttu.

Aamiaisemme kruunasi hapatettu, paikallaleivottu juurileipä, joka tarjoiltiin paksuina viipaleina tuorean kirnuvoin kanssa. Suomenkielisessä listassa mainittiin ”churned voi” - churned piti oikein sanakirjasta varmistaa tarkoittavan kirnuttua. Miksei Suomen kieli kelpaa :):) Leipurin mukaan juuren kanssa oli viime aikoina ollut ongelmia, ja Opiskelijatytön makuun leipä ei maistunut yhtä herkulta kuin aiemmin syksyllä. Minusta leipä oli superherkkua: lievästi hapanta, ihanan rapeakuorista ja sopivan sitkoa.

Toista kertaa varten listalle jäi useita maistamattomia aamuherkkuja, kuten riisipuuro pähkinän, kaneli-karamellin ja mantelimaidon kanssa. Ja koiratkin mahtuvat mukaan, kuten nykyään useimmissa vierailemissani Punavuoren ja Kallion ruokapaikoissa.

Tulevan kevään (!) iltana voin kuvitella itseni istumassa Murun kanssa Wayn ulkopenkeillä viereisen Karhupuiston elämää seurailemassa ja alkuviinejä (?) maistellemassa. Jos/kun näin tapahtuu viinejä tuntemattomalle Mummillekin selvenee alkuviinien salaisuus...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti